Çözüm Süreci İçin Akil Kadınlar Önerisi

Çözüm Süreci İçin Akil Kadınlar Önerisi

AK Parti Mardin Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alkış, çözüm sürecini bir vicdan süreci olarak değerlendirerek, "Vicdan ve adaleti savunan kadınlardan oluşan bir akil kadınlar grubu oluşturabiliriz" dedi.
İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’nda Türkiye ve yabancı ülkelerden çok sayıda kadın aktivist ve siyasetçinin katılımıyla ’Türkiye’de Kadınlar, Barış ve Gündemi’ konulu toplantı gerçekleştirildi. Programda sunum yapan AK Parti Mardin Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alkış, terör ve savaşın mağduru kadınların sorunlarının ivedi olarak ele alınması gerektiğini vurguladı. Çözüm sürecini bir vicdan süreci olarak değerlendiren Alkış, vicdan sahibi herkesin ebedi kardeşlik için çaba sarf etmesi gerektiğinin altını çizdi. Şiddet olaylarından en fazla kadın ve çocukların olumsuz yönde etkilendiğini belirten Alkış, "Sürecin kıymetini en iyi kadınlar biliyor. Sürecin her aşamasını önemseyen ve çaba sarf eden kadınlar ebedi barış için sorumluluk almaktan asla geri durmamalıdır. Vicdan ve adaleti savunan kadınlardan oluşan bir akil kadınlar grubu oluşturabiliriz. Bu mümkündür. Bu kadınlarımız hem acıları paylaşır hem de yeni acılar yaşanmaması için yürekten çaba sarf edebilirler. Kadın hayatın başıdır. Kadın her şeydir. Kadın toplumun kendisidir. Kadınlar bölgede tülbentlerini attı mı kavgalar duruyor, silahlar susuyor. O zaman bu kadınlarla yüreğimizi birleştirmek durumundayız" dedi.
"KİRLİLİK KARŞISINDA BARIŞ BENİMSENMELİ"
Alkış sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kirli sayfaların kapanması için çözüm seçilmeli. İdeolojilerden arınmak lazım. Kirlilik karşısında barış benimsenmeli. Sınırları zorlayarak büyük düşünme zamanı. Gün umutlarımızı ve yüreklerimizi birleştirme günüdür. Şimdi eski Türkiye kapısı kapanırken, yasaksız, dayatmasız yeni Türkiye demeliyiz."