Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim açıklaması

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

- Geçtiğimiz hafta MGK ve Bakanlar Kurulumuz ile başladık. İç ve dış güvenlik konularının yanı sıra OHAL'in 5. kez uzatılması kararını aldık.

- Meclis'teki gensoru oylaması sebebiyle biraz erken bitirmek zorunda kaldık. 

- Toplam milli gelir bakımından dünyanın 17. ekonomisiyiz.

- Ülkemizi hedeflerine ulaştırana kadar bize durmak yok.

- "Şu gerçeği kabul etmeliyiz. Geçtiğimiz 15 yılda yaptığımız tüm reformlara rağmen obez bir devlet yönetimine sahibiz."

- 2019 Kasım'ında yapılacak seçim öncesinde uyum yasalarının çıkartılması gerekiyor. Yönetim sistemi değişikliğini önümüzdeki dönemde yönetim reformu ile taçlandırmalıyız. Eski sisteme dair ifadelerin yenisi ile değiştirilmesi olarak anlar ve uygularsak bu fırsatı heba etmiş oluruz. Köklü bir yönetim reformu haline dönüştüreceğimize inanıyorum.

Müftülere nikah yetkisine tepki!

- Ana muhalefet partisinin milleti laiklikle böldüğü o karanlık devirler sona ermiştir. Bu kavramı AK Parti olarak yerli yerine oturttuğumuzu düşünüyorum. Ben burada tekrar müftülerin nikah kıyma yetkisini anlatacak değilim. Akıl sahibi olan herkes bu işin ne kadar doğru olduğunu gayet iyi biliyor, anlıyor. Bu Meclis'e müftü olarak değil, tapu kadastro olarak gelse kabul edeceklerdi. Bunlar ne yazık ki din ile bağlantılı bir konu olduğu zaman hop oturup hop kalkıyorlar.

- "Her konuyu laiklik üzerinden eleştiren, kendisinden başka herkesi bunun üzerinden hizaya sokmaya çalışan CHP anlayışının miadı dolmuştur"

Erdoğan'dan İdlib operasyonu açıklaması

İdlib'deki operasyon büyük oranda neticelendi, önümüzde Afrin var. Daha önce ne dedik; Bir gece ansızın gelebiliriz, bir gece ansızın vurabiliriz.