Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esir takası açıklaması: Putin'in üzerinde durduğu ismi Rusya'ya gönderdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esir takası açıklaması: Putin'in üzerinde durduğu ismi Rusya'ya gönderdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili olarak attığımız bu adımda tabii öncelikli tahıl koridoru meselesi, ardından tabii girişimleri başlattığımız esir takası ile ilgili süreçte hamdolsun 4 milyon tonu aşan bir tahıl koridorundan gidişler oldu. Hala devam ediyor. Burada bizim tabii şu andaki önemli adımlarımızdan bir tanesi Rusya tarafından gelecek olan tahıl. Şu ana kadar gelenler daha çok Ukrayna. Rusya'yı da başlattığımızda en önemlisi gübre nakli meselesi. Bunu da başlattığımızı anda özellikle fakir ülkelere, az gelişmiş ülkelere gübre naklini yapmamız onları da ciddi manada hareketlendirecektir.

Tabi burada üzerinde ısrarla durduğumuz nokta esir takasıydı. Esir takasında da 200 ismin üzerinde durmuştuk. Bu 200 ismin hepsi de bizde mevcut. Bunlar tamamıyla bizim misafirimiz, bizim kontrolümüzde. Bunların içerisinde bir tanesi sayın Putin'in ısrarla üzerinde durduğu bir isimdi. Bu ismi de biz Rusya'ya gönderdik. Şu an itibarıyla da bu süreci kararlı bir şekilde sürdürüyoruz, bizdeki misafirlere de sahip çıkıyoruz.

İSTANBUL'DAKİ EKONOMİ YÖNETİMİ TOPLANTISI

Bu sadece bir Mir kart olayı değil, bunun alternatifi olarak elimizde neler var bunların üzerinde duracağız, neler yapabiliriz, ne gibi adımlar atabiliriz bunların üzerinde durmak suretiyle bu çalışmamızı sürdüreceğiz.

KILIÇDAROĞLU'NUN PARTİLİLERE MESAJI

Onun derdi niye bizi gersin ki? Biz işimize bakıyoruz. Şu an itibarıyla Cumhur İttifakı bu konuda kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Onlar da kararsız bir şekilde yola devam ediyor. Aramızdaki fark bu.

CENTRAL PARK'TAKİ YÜRÜYÜŞ

Central Park'ta yanımıza gelen dünyanın değişik ülkelerinden, değişik yerlerden dostlar hepsi de hakikaten ummadığım, beklemediğim şekilde farklı yaklaşımlarla, farklı sorularla bize karşı olan teveccühlerini gösterdiler. Bu da tabii bizi mutlu etti. Demek ki dünyada ciddi manada sevenlerimiz var. Bu da Türkiye'nin nerelere geldiğini, ne gibi bir konuma yerleştiğini göstermesi bakımından çok çok önemli.