Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine toplantısı sonrası açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine toplantısı sonrası açıklama

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Beştepe'deki toplantı 3 saat 30 dakika sürdü.

Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONU

"Ülkemizin 81 vilayetinde özellikle ilçelerinde yapacağımız programlarla milletimizin Türkiye Yüzyılı’na ilişkin beklentilerini, tekliflerini alarak özellikle vizyonumuzu somutlaştıracağız. Böylece seçimlerden önce kamuoyunun karşısına Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun bir hazırlıkla çıkmayı planlıyoruz."

"TOGG MART SONUNDA YOLA ÇIKACAK"

"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl sevincini Togg'un Bursa Gemlik'teki üretim bandından çıkışıyla taçlandırdık. Geçmişte yerli ve milli sanayi hamleleri kimi özgüven eksikliği, kimi kasıtlı sabotajlar, kimi istikrarsızlık iklimi sebebiyle kesintiye uğrayan milletimiz için TOGG çok önemli bir sembol haline gelmiştir. TOGG’un başarısı sadece bir firmanın bir markanın bir üretim tesisinin değil topyekün 85 milyonun başarısı olarak görülmektedir. TOGG mart sonunda yola çıkacak."

UYUŞTURUCU İDDİALARINA TEPKİ

"Uyuşturucu gibi bir insanlık suçuyla polislerimize ve hükümetimize iftira atanların siyaset yapmanın ötesinde sinsi niyetlerle hareket ettiklerinin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Her kim Türkiye’yi terör örgütleriyle, mafyayla, uyuşturucuyla, küresel tefecilerle, envai türden kopukla, uğursuzla, aynı fotoğrafın içerisine sokuyorsa yaptığı işin adı 5’inci kol faaliyetidir. Bu sinsi oyunu bir kez daha bozacağız.

Özgürlüğün de adaletin de siyaseti olmaz. Bunlar insanların analarının ak sütü gibi helaldir.

SOSYAL YARDIMLAR

Hayatın idamesi için gereken temel ihtiyaç maddelerine ulaşamayan vatandaşlarımıza kapsamlı yardımlarımız devam ediyor.

Türkiye aile desteği programı kapsamında 2,5 milyon vatandaşa 3,2 milyar lira yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak."