Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar! "Yunanistan’ı üzerimize salanların niyetlerini biliyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar! "Yunanistan’ı üzerimize salanların niyetlerini biliyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- (Ege denizinde mülteci ölümleri) Batılı ülkeler tam 11 yıldır bu ölümlerin yerine geçmek yerine yaşanan trajediler karşısında 3 maymunu oynamayı tercih etti. Dahası, mültecilere kapanan kapılar, insanımızı katleden PKK'lı teröristler ile Fetöcü alçaklara sonuna kadar açıldı.

- Bu teröristlerin hangisinin izini takip ederseniz edin ucu ya HDP'ye ya CHP'nin gazeteci siyasetçi sivil toplum temsilcisi diyerek sahip çıktığı kesimlere ya da batı ülkelerine çıkar. HDP'yi allayıp pullayarak meşrulaştırma ve iktidara ortak etme peşinde koşanların ellerinde, yapılan her terör saldırısında dökülen kanların izi vardır, olacaktır.

-  Aynı durum batılı ülkeler için de geçerlidir. Kandili, Suriye'yi başlarına yıktığımız teröristlerin batı ülkelerinden giderek daha fazla himaye görmesi her şeyden önce bu devletlerin kendi huzurlarına ve güvenliklerine yönelik bir tehdittir. Unutmayın yılan eninde sonunda kendisine uzanan eli sokar.

- Birileri İzmir’in Yunan’dan kurtuluş gününü Osmanlıya hakaret günü haline getirirken biz ecdadımıza layık olmaya çalışıyoruz. Birileri batıya öykünüp kendi ecdadına küfrederken biz tüm değerlerimize sahip çıkıyoruz. Bundan sonra da aynı hassasiyetle yolumuza devam edeceğiz. Yunanistan’ı kışkırtarak üzerimize salanların niyetlerini gayet iyi biliyoruz.

- Bir yandan hadsizlere haddini bildirirken, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Batı Trakya’ya ve adalara yığılan silahlar bizim için bir anlam ifade etmez. Buradan Mavi vatanda ve dünyanın farklı yerlerinde fedakarca görev yapan deniz mensuplarımızın tümünü tebrik ediyorum.

- Nereye baksak, yüzümüzü nereye çevirsek adeta bir ateş çemberiyle karşılaşıyoruz. Salgının sağlıkla ilgili boyutu geride kalırken küresel ekonomide yol açtığı tahribat giderek gün yüzüne çıkıyor.

- (Rusya-Ukrayna) Türkiye savaşı sona erdirmek için samimiyetle çalışan, gayret gösteren yegana ülke konumundadır. Gerek savaşan ülkelerin masada bir araya getirilmesi, gerek tahıl koridorunun açılması, gerek esir takasında sergilediğimiz diplomatik başarı bunun bir örneğidir.

- Yaşanan her hadiseyle birlikte, muhalefetin karşı çıkmasına rağmen aldığımız kararların doğruluğu ve isabeti daha iyi anlaşılıyor.

- Daha düne kadar konut kıtlığından, kiraların yüksekliğinden dem vuranlar siz ne yaptınız? Ne yaptığınızı bir söyleyin. 14 tane büyükşehir belediyeniz var, ne yaptınız? Ben de belediye başkanlığı yaptım. Vatandaşımızı konut sahibi yaptım. Siz ne yaptınız? Yapamazsınız. Yapacağınız bir şey de yok. Sadece iftira yalan dolan.

- CHP ve şürekası ne hizmet ederler ne de hizmet edene izin verirler. Bu dönemde Türkiye'nin en büyük şansı AK Parti ve Cumhur ittifakı varken en büyük talihsizliği de bu takoz muhalefetidir. İnşallah 2023 seçimleri ülkemizdeki pek çok dönüm noktasıyla birlikte takoz siyasetinin de çöp sepetine atıldığı bir milat olacaktır.

- 2023 de rekor bir oyla cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimlerini göğüsleyebiliriz. Ben inanıyorum. İnandığıma göre bu işi Allah'ın izniyle başaracağız. Şayet biz de muhalefet hep yapageldiği bugünde tekrarladığı gibi oturduğu yerden siyaset yapmaya kalkarsak onların uğradığı akıbete uğramaktan kurtulamayız.