Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Son işçinin cansız bedenine ulaşıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Son işçinin cansız bedenine ulaşıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasra'da maden faciasının yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. Erdoğan, 41. maden işçisinin de cansız bedenine ulaşıldığı haberini verdi. Erdoğan, "Bu patlamanın nasıl yaşandığı, varsa sorumluları idari ve adli soruşturma ile ortaya çıkarılacaktır" dedi. 

Erdoğan, ailelere destek için çalışma yürütüldüğünü ve kabine toplantısında bunun kararının verileceğini de söyledi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Dün akşam saatlerinde meydana gelen grizu patlaması sebebiyle fevkalade üzgünüz. Ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Yaralı olarak kurtulanlara acil şifalar diliyorum. Bir yandan arama kurtarma yürütülürken bir yandan da yaralı işçilerimiz çeşitli illerimizdeki sağlık kuruluşlarımıza nakledilmiştir. Bugünkü Diyarbakır programımızı iptal ederek Amasra'ya gelip çalışmaları yerinde görme kararı aldık. Bu patlamanın nasıl yaşandığı, varsa sorumluları idari ve adli soruşturma ile ortaya çıkarılacaktır. Bunlara zaten başlanmıştır. Şu anki önceliğimiz yer altındaki işçilerimize ulaşmaktı, en son 41. işçimize ulaştık. O da rahmetli olmuş ve 40 olarak daha önce ilan edilmiş olan merhumlarımızın sayısı 41 oldu. Gerek Bakanım gerek sendika başkanım, bu alandaki sendika kolundaki arkadaşlarımız, son bir ay içerisinde, ocağa indiler, orada yerinde tetkikleri yaptılar. Şu anda bizim mevcut ocaklarımızın içinde Amasra Kömür İşletmeleri bizim en ileri imkanlara sahip olan ocak olmasına rağmen, birileri bununla tabii dalgasını geçebilir ama biz kader planına inanmış insanlarız. Kader planına inandığımız için bunun ne dünü ne bugünü ne de yarını olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır, bunları da bilmemiz lazım. Maden kazalarını inşallah tarihe gömmek için elimizden gelen gayreti göstermenin içindeyiz. 

AİLELERE YARDIMLAR

Bir karar daha aldık, 500+500 olmak üzere devlet, ilgili bakanlığımız, bunun yanında sendikamız 200, Çalışma Bakanlığımız 100, Aile Bakanlığımız da 50 bin olmak üzere, ilk etapta ailelere bu desteği vermiş olacağız. Hemen desteği kabine toplantımızda belirleyip onun da adımlarını atacağız.