Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’a Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’a Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘cumhurbaşkanı’ sıfatıyla ilk kez İstanbul’a geldi. Erdoğan’ı havalimanında yüzlerce vatandaş karşıladı. Burada kalabalığa hitap eden Erdoğan, “İnşallah pazartesi günü KKTC’den hemen dış seyahatlerimizi başlatıyoruz. Salı günü Azerbaycan, oradan da NOTO Zirvesine geçeceğiz ve yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonun ardından İstanbul’a geldi. Saat 00.40 sıralarında Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’ne gelen Erdoğan’ı yüzlerce vatandaş karşıladı. Burada kendisini bekleyen vatandaşlara teşekkür eden Erdoğan, daha sonra kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan, “Sevgili İstanbullular, öncelikle sizleri böyle anlamlı bir gecede en kalbi duygularla selamlıyorum. Tabi şuanda 30 Ağustos diyemeyeceğim, 30 Ağustos’u bitirdik. Fakat biz yine kendimizi şuanda 30 Ağustos gecesinde hissederek sevgili hemşerilerimle bir arada, adeta bir bayramın mutluluğu içerisinde bize gösterdiğiniz nezaket dolayısıyla çok teşekkür ediyorum” dedi.
Erdoğan, “Ankara’daki Çankaya kutlamaları bu gece gerçekten çok anlamlıydı. Ve binlerce oradaki misafirlerimizle tek tek tokalaştık. Onlarla bir arada olduk. Onları terk edemezdik, terk edemedik. Sizlerin burada çok daha kalabalık beklediğinizin haberini almıştık. Fakat tabi haklı olarak buradan ayrılanlar olmuş olabilir. Tüm kardeşlerimize çok çok selam söyleyin ve 10 Ağustos’ta sizlerin ortaya koyduğu tavır, tüm Türkiye’de milli iradenin tecellisinde ortaya koyduğunuz o güç, o irada inanıyorum ki Türkiye’mizin geleceği için çok farklı bir mesaj oldu” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kalabalığın ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ tezahüratları üzerine ‘bende sizinle gurur duyuyorum’ diyerek karşılık verdi.
Destek verdikleri için herkese teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabi İstanbul benim aşkım, benim sevdam. Bu şehirde doğdum, bu şehirde büyüdüm. Bu şehirden Türkiye’de Cumhurbaşkanlığına yani Cumhurun Başkanı olma noktasına İstanbul ve 81 vilayetimizin destekleriyle yüzde 52’ye geldik. İnanıyorum ki hepinizin bunda büyük emeği var” diye konuştu.
Konuşması sırasında vatandaşların ‘Dik dur eğilme’ tezahüratları üzerine ‘hiç endişeniz olmasın. Dik duracağız dikleşmeyeceğiz” diye karşılık verdi.
Pazartesi gününden itibaren dış seyahatlerle birlikte çalışmaya başlayacaklarını belirten Erdoğan, “İnşallah pazartesi günü KKTC’den hemen dış seyahatlerimizi başlatıyoruz. Salı günü Azerbaycan, oradan da NOTO Zirvesine geçeceğiz ve yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ve seçilmiş bir Başbakan, seçilmiş bir Cumhurbaşkanı olarak elele vererek Türkiyemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizleri seviyorum. Hiçbir zaman bu sevda bitmeyecek bunu böyle bilin. Kısıklı’da da bekleyenler var. Sizleri çok beklettim hakkınızı helal edin. Yine beraber olacağız, bir olacağız, diri olacağız ve inşallah hep birlikte Türkiye olacağız. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Kalın sağlıcakla” diyerek sözlerini tamamladı.
Erdoğan, konuşmasının ardından kendisini bekleyen makam aracına binerek Kısıklı’daki konutuna doğru hareket etti.