Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karşısında bizi bulur

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karşısında bizi bulur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdi İpekçi spor Salonu'nda  Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) 'Evet kadın varsa demokrasi var' başlığıyla düzenlenen  toplantıda konuşuyor. "Ülkemizde şayet bir erkek bir kadına şiddet  uyguluyorsa, kötü davranıyorsa, hiç kimse bunun faturasını dinimize, kültürümüze,  medeniyetimize çıkartamaz. Çünkü inancımızda ve Anadolu irfanında kadın gerçekten  çok müstesna bir yere sahiptir. Bakınız erkekle eşittir demiyorum, çok daha  ötesidir" diyen Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Kadınların, gençlerin içinde olmadığı bir demokrasi sadece eksik değil, aynı zamanda sürdürlemezdir. Kendi kişisel hikayemdeki başarımın sırrını, kadınları siyasetle buluşturmak diyebilirim. Gençleri siyasetle buluşturmamdır derim. Dün HAK-İŞ'te ifade ettiğim gibi kadını nisa, yani insan olup görüp kabul ettiğimizde pek çok sorunun çözüme girdiğine şahit olacağız. Bazı toplumların canhıraş şekilde kadın hakları savunuculuğu yapması, geçmiş günahlarından arınma çabasında yatıyor. Dün kadını insan yerine koymayanlar, bugün kadınları yine farklı yere koymaya çalışıyor. 

Bizim kadınlarımızın haklarını, hukuklarını korumak için model almaya, kopya çekmeye ihtiyacımız yoktur. Medeniyetimizde ve kültürümüzde kadın haklarını istediğimiz istikametten geliştirmeye yönelik örnek mevcuttur. Birileri kadına yönelik şiddeti ve bir takım ifadeleri örnekleri öne çıkarıyorlar. Kadına şiddet bir insanlık suçudur. Öte yandan insan hakları zaviyesinden baktığımızda, bizim tarihimizde olumlu manada çok daha fazla kural vardır. Bunları asla gündeme getirmezler. Sıkıntıları bu konu üzerinden milletimizin değerlerine, tarihine, kültürüne saldırmaktır. İnsan doğrudan ve yanlıştan birini kendi iradesiyle seçme özgürlüyle yaratılmıştır. Sadece ve sadece insan sıfatına sahip olmakla, alemdeki en şerefli varlık olma hakkına kavuşuyoruz. Ülkemizde bir erkek, bir kadına şiddet uyguluyorsa hiç kimse bunun faturasını dinimize, kültürümüze, medeniyetimize çıkaramaz. Anadolu irfanında kadın çok müstesna bir yere sahiptir. Erkekle eşittir demiyorum, çok daha ötesidir. 

ANNELERİN AYAKLARININ ALTINI ÖPÜN 

Vatanı bile, baba vatan değil, ana vatan olarak ifade eden gelenekten başka bir davranış beklenebilir mi? Kadın aileden başlayarak toplumsal hayatın her yerinde söz sahibidir. Dinimiz cenneti annelerin ayakların altına koydu. Onun için çocuklara tavsiyem, anneleriniz ayaklarının altını öpün, orada cenneti koklayın. Üç beş psikopatın yanlışı ne bizi, ne inancımızı ne geleneğimizi temsil eder. Bunlara hak ettikleri cezayı vermek devletin, üzerlerinde toplumsal baskı kurmak milletin işidir. Mesele önce zihniyet meseledir. Siz ne kadar yaptırım getirirseniz getirin, facialar yaşanacaktır.

ERKEKLER SORUN ÇIKARIYOR, KADINLAR...

Uğradığı haksızlıklar, adaletsizlikler,  ayrımcılıklar karşısında kadının yanında yer almak, insan olan herkesin  görevidir. Bugün dünyada yaşanan krizlere baktığımızda, sorunları çıkartanlar  genelde erkekler iken, bunların bedelini ödeyenlerin ağırlıklı olarak  kadınlardan, çocuklardan oluştuğunu görüyoruz. Suriye'de 6. yılına giren insani  krizde eşlerini kaybeden, evleri yıkılan, çocuklarıyla ortada kalan kadınların  çektiği çileler, tek başına insanlığın vicdanını sızlatmaya yeter.