Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sosyal Konut Projesi'nin detaylarını açıkladı! İşte fiyat ve başvuru şartları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sosyal Konut Projesi'nin detaylarını açıkladı! İşte fiyat ve başvuru şartları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları; 

- Geçtiğimiz 20 yılda ülkemizi her alanda olduğu gibi konut üretiminde de ülkemizi asırlık projelerle buluşturduk. Ülkemize çağın tüm ihtiyaçlarıyla donatılmış dev hastaneler, stadyumlar, her kesimden insanımız İçin yüzlerce sosyal tesis kazandırdık.

- 45 ilimizde 80 tarihi meydanımızı yeniden ülkemizi kazandırıyoruz. Edirne’de mimar Sinan’ın emaneti Selimiye cami ve çevresini tıpkı eski günlerinde olduğu gibi yeniden ayağa kaldırıyoruz.

- Projelerimizi özellikle mahalle kültürünü gözetecek yeşile hakim kılacak bir anlayışla hayata geçiriyoruz. Bu kampanya sayısı ve kalitesi bakımından dünyadaki en büyük konut projesine riayet etmektedir. Amacımız 2023 2028 arasını kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri yaparak milletimizin istifadesine sunmaktır.

- Böylesine devasa bir yatırım ülkenin tamamında ev ve kira fiyatlarına düşüreceği gibi vatandaşlarımızın konuta ulaşmasını da kolaylaştıracaktır. Dünyada mekan ahirette iman diyen bir millete yapılabilecek hizmetin bu olduğuna inanıyorum.

- Bu konut projesinde çeşitli kesimlere pozitifi ayrımcılık yaparak kontenjanlar belirliyoruz. Bu projemizde ilk defa 18 -30 yaş arası gençlerimiz için de kontenjan oluşturduk.

- Toplamda 608 bin lira olan 2+1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan 240 ay vadeyle ev sahibi olunabilecek.

- Toplamda 850 bin lira olan 3+1 konutlarımıza aylık 3 bin 180 liradan başlayan 240 ay vadeyle ev sahibi olunabilecek.

- Bu kampanyamıza İstanbul'da hane geliri 18 bin liranın, diğer illerde 16 bin liranın altında olan her vatandaşımız başvurabilecektir. Konutların 50 bini İstanbul, 18 bini Ankara, 12 bin 500'ü İzmir, 10 bini ise Gaziantep'te yapılacak.

- Şehit yakınları ve gazilere 12 bin 500, engelli vatandaşlarımıza yüzde 5'e denk gelen 12 bin 500 konut, emeklilere ise 50 bin konut kontenjan ayırıyoruz." 350 ila 500 metrekarelik alanlardan oluşan müstakil parsel şeklindeki arsalar var. 192 bin 500 liradan başlayan toplam fiyat ve 1.604 liradan başlayan taksitlerin 10 yıl vadeyle, faizsiz şekilde ödeneceği bir yöntemle vatandaşlarımıza satılacak.

- Bizi asıl şaşırtan muhalefet cenahının gençlerimizin ev sahibi olmasına karşı çıkmasıdır. Ey muhalefet biz göreve geldiğimizde sizin gençlerimize verdiğiniz burs neydi; 45 liracıktı. Biz gençlerimize hep güvendik hep inandık hep destek verdik. Konut projemizde de onlara güvenimizi ve desteğimizi kendilerine yüzde 20 kontenjan ayırarak gösterdik.