Cumhurbaşkanı'ndan İsrail Başbakanı Netanyahu'ya çok sert yanıt

Cumhurbaşkanı'ndan İsrail Başbakanı Netanyahu'ya çok sert yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Adana il kongresi öncesinden vatandaşlara seslendi. İ

Meteoroloji uyardı! Bugün o saatlere dikkat

Cuma günü İsrail-Gazze sınırında 15 Filistinli’nin öldüğü ve en az 500 Filsitinli’nin de yaralandığı saldırıların ardından Tel-Aviv yönetimini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘insanlık dışı saldırılar” dolayısıyla İsrail yönetimini kınamıştı.

Erdoğan’ın bu açıklamalarına yanıt bugün İsrail Başbakanı’ndan geldi. İsrail’in çok satan gazetelerinden Haaretz’te yer alan haberde Netanyahu, Netanyahu, “Dünya’nın en ahlaklı ordusu yıllarca ayrım yapmadan sivilleri bombalayan birinden ders almayacaktır. Görünen o ki Ankara’da 1 Nisan böyle kutlanıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu ifadelere çok sert yanıt geldi. Erdoğan, "Eyy Netanyahu, kendine çeki düzen ver. Sen çok zayıf ve garipsin! Sen terör devletisin. Gazze'de, Kudüs'te yaptıkların ortada. Senin dünyada sevenin yok sevenin. BM'den aldığın yanıt da ortada. Nükleer silahım var diye attığın hava da ortada. Şunu bileceksın mazlumla uğraşma. Bizimle uğraşma! Dürüst olmadığın sürece bizden olumlu bir kelam bekleme!" dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

- 16 Nisan'da Adana'da ortalamanın üzerine çıkamasak da inşallah 2019'da ortalamanın çok üzerine çıkarak bizler için farklı düşünenlere yanıt vereceğiz. 

- Muhalefetin sağlık diye bir derdi yok. Onlar zaten tıbbi bir vaka.

- Yola çıktığımızda Türkiye'de kişi başı milli gelir 3500 dolardı. Şimdi 11.000 dolar.

- 2003'te IMF'ye olan borcu sıfırladık. Bu arada ne oldu biliyor musunuz? Bizden borç istediler. 5 milyon euro. 'Verin' dedim. Bunlar da baktılar ki vereceğiz, vazgeçtiler. 

- Şu an itibarıyla Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3348. Bazıları rahatsız. Türkiye'ye Fransız olanlar rahatsız. Türkiye'ye sataşmasınlar. Önce teröristleri Elize Sarayı'nda kabul edenler kendilerine çeki düzen versinler. Bunu yapmayanlar bizle olan dostluklarını da kaybederler.