Cüneyt Çakır'ın en büyük hedefi!

Cüneyt Çakır'ın en büyük hedefi!

Gençlik ve Spor Bankanlığı’nın Ağustos ayı dergisine özel açıklamalarda bulunan tecrübeli hakem Cüneyt Çakır, 17 yaşında bir sakatlık geçirdiğini ve bu sakatlıktan dolayı futbolu bıraktığını belirterek, “Belki de benim için hayatımın en kritik zamanlarından biriydi. Futbolu çok seven hakemliğe aşık bir çocuk olarak büyüdüm. Kendimi bildim bileli futbolla iç içeyim. Sabah kalkıyorum futbolla, akşam yatağa giriyorum futbolla. Futbol bir aşk, bir tutku benim için” dedi.

“HERKESTEN BİR ŞEYLER ÖĞRENMEYE ÇALIŞTIM”

İyi bir hakem olabilmenin en büyük ve en önemli yolun çalışmak olduğunu ifade eden Çakır, “Hep kendimi ileriye nasıl götürebilirimin peşinde gittim. Herkesten bir şeyler öğrenmeye çalıştım. Hala daha öğreniyorum, öğrenmenin yaşı yoktur. Bu iş 45 yaşına kadar yapılıyor. Allah sağlık verirse, sakatlık vermezse yapabildiğim süre zarfında da hep bir şeyler öğrenmeye çalışacağım. Örneğin, son dünya kupasında dünyanın en iyi hakemleri vardı ama hiç kimse ‘ben en iyiyim’ demiyordu. Herkes birbirinden bir şeyler öğrenmeye çalışıyordu” diye konuştu.

“ÖNÜMDE 7 SEZON VAR”

Cüneyt Çakır, hakemlik hayatını bitmesine daha uzun yıllar olduğunu vurgulayarak, “Hakemliğim bittiği zaman çok farklı duyguların içinde olabileceğimi söyleyebilirim. Önümde bununla ilgili çok örnek var. Fakat sonuçta bu camianın içinden ayrılmak istemiyorum. Türkiye’de, UEFA’da veya FIFA’da görev alıp genç hakem arkadaşları yetiştirmek, onlara bilgilerimi aktarmak isterim. Şu anda tek konsantrem hakemlik, önümde 7 sezon var” ifadelerini kullandı.

“EN ÖNEMLİSİ MAÇ İZLEMEK”

Genç hakemlere, sabretmeleri ve planlı bir şekilde çalışmaları gerektiğini hatırlatan tecrübeli hakem, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Mutlaka başarı gelecektir. Eğer çalışırlarsa istedikleri hedeflere ulaşırlar. Fiziksel olarak bir kere fit olmak zorundasınız, çok iyi kondisyonunuz olmak zorunda. Bunun için antrenman yapmak zorundasınız. Kural bilginizin çok iyi olması lazım, devamlı kural kitabını okumalısınız. Talimatları ve değişiklikleri takip etmelisiniz. Bence en önemlisi maç izlemek. Sadece maçı değil hakemi de izlemeliler.”

“GENÇ HAKEM ARKADAŞLARA BİR YOL AÇTIK”

Başarılı hakem, Türk hakemlerinin 40 yıldır Dünya Kupası gibi büyük bir organizasyonda yer alamadıklarını belirterek, “Biz 40 yıl sonra ilki gerçekleştirdik. 2 grup maçı 1 yarı final mücadelesinde görev alarak Türk hakemlerinin geldiği noktayı bütün dünyaya göstermiş olduk. Ve en önemlisi de genç hakem arkadaşlara bir yol açtık. Onları cesaretlendirdik, onlara neler yapabileceklerini gösterdik” dedi.

“70 MİLYONUN DUALARI VAR”

2014 Dünya Kupası’nda yönettiği maçlarda büyük bir heyecan ve gurur duyduğunu anlatan FIFA kokartlı hakem, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Ülkemizi temsil etmenin verdiği ayrı bir duygu vardı. 70 milyonun duaları var. Tanımadığım binlerce kişiden mesajlar aldım. Benim için asla unutulmayacak şeyler. İnanılmaz duygular yaşadık 45 gün süresince.”

“AMACIMIZ BAYRAĞI EN YÜKSEK YERDE TUTMAK”

Çakır, bundan sonraki hedefinin üst düzey turnuvalarda ve finallerde görev almak olduğunu söyleyerek, “Bayrağımızı buralara kadar çıkarttık, bundan sonraki amacımız buralarda tutmak. Bayrağı genç arkadaşlara teslim ettiğimiz zamanda en yüksek yerde vermek istiyoruz. Önümüzde 2016 Avrupa Şampiyonası var. Benim ve ekibimin en büyük hedefi 2016 Avrupa Şampiyonası’nda yer almak” diye konuştu.

“FUTBOLUN KALİTESİ ARTIYOR”

Türkiye ve Avrupa maçları arasında kalite farkı olduğunu açıklayan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, “Ama bizim ülkemizde de futbolun seviyesi, kalitesi her geçen gün daha ileriye gidiyor. Önce tribünlere seyirci çekmemiz gerekiyor. Oynanan maçların 4’te 3’ü maalesef boş tribünlere oynanıyor. Karnaval havasında oynanan maçları özledik. Önce saygı ortamını sağlamamız lazım. Dünya kupasında gördük oyuncular birbirine karşı ve hakem kararlarına karşı çok saygılıydı” diyerek sözlerini noktaladı.