Damadı dövülen komutan sert konuştu

Damadı dövülen komutan sert konuştu

Ankara Çankaya'da trafikte tartıştıkları F-16 pilotu Hakan Karakuş'u feci şekilde döven Kuveytli diplomatlar gündeme oturdu. Geçiş önceliği konusundaki anlaşmazlık üzerine Karakuş kornaya basmış diplomatik plakalı araçtan inen 4 kişi, korna çalan otomobilin sürücüsünü indirip öldüresiye dövmüştü. Dövülen kişinin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün damadı çıkması olayı daha da büyüttü.

Darp edilen Hakan Karakuş’un kayınpederi Orgeneral Öztürk konuyla ilgili açıklama yaptı;

İşte Öztürk'ün açıklamaları:

BİZ DE HERKES GİBİ GEREKLİ YASAL İŞLEMLERİ BAŞLATTIK

Bizim damat yurt dışında görevli. Görevine dönüşü gecikecek şimdi. Dün (önceki) akşam, olaydan sonra, askeri personel olduğu için askeri hastaneye götürdük. Öncelikle beyin tomografisi çekildi çünkü sadece kafasına vurmuşlar. Tekmelerle, sürekli kafasına... Neyse ki beyninde bir hasar oluşmamış. Hayati risk olabileceği söylenmişti önce, neyse ki burun kırığı ile atlattı. Sabaha karşı bitti ameliyatı. Burnundan ameliyat oldu. Biz de herkes gibi gerekli yasal işlemleri başlattık. Avukatlarımız adli süreci yürütecek.

HERHALDE GEREĞİ YAPILIR

İşin bir de diplomatik boyutu var tabii. Herhalde gereği yapılır, nihayetinde deport gibi bir noktaya varır bu işin sonu. Şimdi bizim alabildiğimiz bilgilere göre, aralarında askeri ataşeleri de varmış. Diplomatik plakalı aracın bir tek şoförü Türkmüş galiba.

DOKUNULMAZLIĞINI MAGANDALIĞA ÇEVİRDİLER

İşin ilginç tarafı, damadım da yurt dışında görevli olduğu için onun aracı da diplomatik plakalı. Ama burada asıl olan, karşıdakilerin diplomatik dokunulmazlık zırhını kullanıp bu işi magandalığa çevirmiş olması. Olay anında orada olan ve gönüllü şahitlik yapacağını söyleyen bazı vatandaşların, bu kişilerin daha önce de bazı vukuatları olduğu yönünde beyanları yer aldı bugün medyada. Ama bakın her şey bir yana... Arabadaki insanın yanında eşi var. İki çocuğu var. Biri daha el kadar. 4 yaşındaki büyük torunum da yanlarında. Bebek daha bir haftalık değil, düşünün.

HER VATANDAŞIN AYNI ŞEKİLDE EŞİT ŞEKİLDE HAKKININ KORUNMASI LAZIM

Yani burada önemli olan bunu kimin yaşadığı değil. Biz burada vatandaşız. Herkes gibi sıradan insanlarız. Herkesin, hepimizin yaşadığı, yaşayabileceği bir olay yaşadık. Önemli olan şu; her vatandaşın aynı şekilde, eşit şekilde hakkının korunması lazım.