David Cameron'dan şok Türkiye açıklaması!

David Cameron'dan şok Türkiye açıklaması!
İngiltere Başbakan David Cameron, 4-5 Eylül tarihlerinde Galler'de düzenlenen NATO Zirvesi'nin ardından İngiliz Parlamentosu'nda zirveyi değerlendirdi. Cameron, sınır konusunu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile NATO Zirvesi'nde görüştüğünü hatırlatarak zirvede Ukrayna krizi, NATO'nun reforme edilmesi, İslami aşırıcılık ve Afganistan'ın geleceği gibi konularla ilgili önemli kararlar alındığını ifade etti.

IŞİD ile mücadelede Kürtlere desteğe devam edeceklerine vurgu yapan Cameron, yeni ve temsili Irak Hükümetine destek vereceklerini belirterek "IŞİD ile mücadele asıl olarak Iraklılar tarafından yönetilmelidir ancak bölgedeki ülkeleri cesaretlendirip dünya çapında müttefiklerle iş birliğine de devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

Parlamento'nun Avam Kamarası'da gerçekleşen oturumda IŞİD ile mücadele sırasında NATO Zirvesi'inde Türkiye'nin sınırını kontrol edip etmemesi ile ilgili bir soru üzerine Cameron, sınır konusunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü belirterek "Türkiye, sınırındaki güvenliği daha da artırmak için bugüne kadar birçok adım attı ve yardım etmemiz için bizimle askeri, istihbarat ve güvenlik konularında işbirliği yapmak istiyor" yanıtını verdi.