Defne Yalnız, 60’ıncı Yılında Sanatını Konuşturdu

Defne Yalnız, 60’ıncı Yılında Sanatını Konuşturdu

Beylikdüzü, 60’ıncı sanat yılında Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde sahneye çıkan Defne Yalnız’ı izledi. Tiyatro sahnesinde tek kişilik oyunu “Nice Yıllara” ile devleşen oyuncuyu tüm salon ayakta alkışladı. Aynı zamanda bu yıl 60’ıncı sanat yılını da dolduran ustaya Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çiçek ve plaket takdiminde bulundu.
İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Defne Yalnız, Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatının 60’ıncı yılını kutladı. “Nice Yıllara” adlı tiyatroyu da sahneleyen oyuncu, tek kişi olarak oynadığı oyunu dev bir kadroya dönüştürdü. Hayatında yaptığı yanlışların bedelini yalnız kalarak ödeyen kadının psikolojik bozukluklarının anlatıldığı oyun, izleyicileri hem eğlendirdi, hem hüzünlendirdi.
Zerrin Karaman adlı tiyatro sanatçısının yalnızlığını, geçmişte yaptığı yanlış davranışların nelere mal olabileceğini, onu arayıp soracak bir kişinin bile kalmamış olmasını esprili bir dille anlatan oyun, doğum gününü kutlamak için hazırlık yapan yalnız bir kadının, çabalarının boşuna olduğunu herkese anlattı. Geçmişteki hataların artık geri dönüşü olmayacağının en güzel örneği “Nice Yıllara”, insanlara verilen değerin kişinin kendi çabasıyla da ilgili olduğunun altını çizdi.
“DEFNE YALNIZ’IN ADI BEYLİKDÜZÜ’NDE HER ZAMAN YAŞAYACAK”
“Adnan Kahveci Mahallesi’ndeki Şehit Bilal Özcan İlköğretim Okulu Çok Amaçlı Salonu’nun adını da Defne Hanım’ın ismiyle taçlandırdık” diyen Belediye Başkanı İmamoğlu, “Adıyla her zaman Beylikdüzü’nde var olacak. Aynı zamanda orada, gelecek nesiller tiyatronun güzel yüzünü yansıtacaklar” diye konuştu. Sahnede olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Yalnız, “Siz zaten kendiniz düşünerek okul sahnesine ismimi verdiğiniz zaman 60. yılımın en güzel armağanını bana vermiş oldunuz” dedi.
“SANATÇILAR BEYLİKDÜZÜ’NDE ÖZGÜR”
İmamoğlu konuşmasının sonunda, “Beylikdüzü’nde sanatçının kendini özgür hissettiği ve sanatın kendini en güzel şekilde ifade edebildiği sahnelerde buluşmak üzere” mesajını verdi. İmamoğlu, 60. sanat yılını Beylikdüzü halkıyla kutlayan Yalnız’a sahnede çiçek ve izleyenlere verdiği şeref adına plaket takdim etti.