Demirtaş "Provokosyanlara fırsat vermeyelim!"

Demirtaş "Provokosyanlara fırsat vermeyelim!"

DBP'nin Eş Genel Başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek imzası ile yapılan açıklamada, son günlerde partileri ve HDP'ye yönelik belli merkezlerden doğru yönlendirilen kimi saldırıların olduğu, bu gelişmelerin normal olmadığını ve normal karşılamadıkları belirtildi. Devlet ve toplumun bir yol ayırımında olduğu bu dönemde, halkın demokrasi, özgürlük ve barış mücadelesi karşısında sorumluluklarının daha da arttığı belirtilen açıklamada, şöyle dedi:

"Böylesi bir dönemde devrimci ve demokratik güçler de tarihsel sorumlulukları gereği bir kez daha düşünmeli ve bu bilinçle hareket etmelidirler. Özellikle Alevi topluluğu gibi hem tarihsel hem de günümüz itibariyle sürekli ezilmiş, ötekileştirilmiş, katliamlardan geçirilmiş ve mağdur edilmiş bir halkın baskılanması, tehdit edilmesi ve saldırıya uğratılmasının tarafımızca kabul edilmeyeceği herkesçe bilinmelidir. Alevi toplumuna karşı gelebilecek her türlü saldırının karşısında bizi bulacaklarını belirtmek isteriz."

DBP açıklamasında, HDP Eş Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın seçim kampanyası sürecinde HDP ve DBP'ye yönelik yoğunlaşan bu saldırıların altında ulusalcı, faşist güçlerin ve sahte İslamcı kesimlerin olduğunun bilindiği savunuldu. Açıklamada, şöyle devam edildi:

"Bu güçlerin adeta eşgüdüm halinde ve paralel biçimde saldırıları manidardır. Bu durum kamuoyunun gözleri önünde cereyan etmektedir. Bu tezgahların hangi merkezlerde kurulduğunu da iyi biliyoruz. Bu saldırılar; başta Kürt halkı olmak üzere Alevi inancına mensup halkımız, emekçiler, kadınlar, gençler ve demokrasi güçlerinin iradesini kırmaya yönelik egemenlerin tezgahıdır. Manidardır ki, ne zaman toplumsal demokrasi, barış ve özgürlük talepleri yükseliyorsa, bu tür karanlık güçler devreye sokulmaktadır. Egemenler adına hareket eden bu güçlerin ne kadar devrimci, demokrat ve Müslümanlık değerlerine sahip oldukları da ayrıca tartışılması gereken bir konudur. Devrimci, demokrat, sol, sosyalist ve Müslüman güçlerin bu saldırıların nereden tezgahlandığını bilerek daha sorumlu ve bilinçli davranmaları gerekir. Hepimiz tarihin bu kavşağında sorumluluklarımızın bilincinde olarak bu tür provokasyonlara gelmemeli ve meydan vermemeliyiz."

Açıklamada, demokrasi güçleri başta olmak üzere Kürtler, Alevi, ezilen ve dışlanan tüm kesimleri bu provokasyonlara karşı duyarlı olmaya çağırdıklarını ifade edilirken demokrasi güçlerinin bu tür tezgahlara gelmemesi, tarihsel misyonlarının gereği olduğu ifade edildi. DBP açıklamasında şöyle devam edildi:

"Özellikle metropolde yaşayan halkımız, bu provokasyonların bilincinde olarak sağduyulu olmalı ve olası provokasyonlara karşı tedbirini almalıdır. Kürt halkıyla Alevi inancına sahip halkımızı karşı karşıya getirmeye dönük yapılan bu oyunları boşa çıkarmak, bu tezgahı yıkmak, en temel demokrasi ve yurtseverlik görevimizdir. Sistem güçleri ve onların adına hareket eden işbirlikçi güçler, toplumumuzun bu hassasiyetlerini kullanarak halklarımızı karşı karşıya getirmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Bizler de bu karanlık güçlerin tüm kirli oyunlarını ve provokasyonlarını teşhir etmek için elimizden geleni yapmalı ve bu karanlık güçlere karşı mücadele etmeliyiz."