Demre’de Yüksekokul Yararına Güreş Düzenlenecek

Demre’de Yüksekokul Yararına Güreş Düzenlenecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre Kaymakamlığı, Demre Belediyesi ve Demre Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından ilçede yapımına başlanan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Meslek Yüksekokul binası yararına deve güreşleri yapılmasına karar verildi.
28 Aralık 2014 tarihinde yapılması planlanan deve güreşleri için çalışmalar başlatılırken, organizasyonu Demre Belediyesi ve Demre Devecileri Koruma ve Yaşatma Deneği üstlendi.
Kaymakamlığın garantörlük desteği vereceğini belirten Demre Devecileri Koruma ve Yaşatma Deneği Başkanı Necati Sarıca, “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz deve güreşlerinin bir yenisini daha yapmaya hazırlanıyoruz. Bu yılki güreşlerden elde edilecek geliri ilçemizde yapılacak olan yüksekokul inşaatına harcayacağız” dedi.
Güreşlere sadece ilçede yaşayan vatandaşların değil yöredeki tüm güreşseverlerden destek beklediklerini ifade eden Sarıca, “Bu güreşlerle hem geleneklerimiz yaşayacak, hem de yarınlarımızın temel taşları çocuklarımızın eğitim alacağı yüksekokulumuz yapılacak. Bundan daha güzel, daha kutsal bir çalışmanın olmadığını düşünüyorum” dedi.