Denizli’den Kuzey Çevreyolu Müjdesi!

Denizli’den Kuzey Çevreyolu Müjdesi!

İzmir Çevreyolu Harmandalı-Koyundere kavşağı ile ilgili müjdeli haber AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’den geldi. İzmir Çevreyolunun devamını oluşturan ve 35 proje arasında bulunan 9 km’lik yol üzerinde incelemelerde bulunan Denizli, projenin söz verildiği gibi Kasım ayı içinde hizmete gireceğini belirtti.
35 proje içerisinde yer alan Konak Tüneli’nin ardından yapımı devam eden Çevreyolu Harmandalı-Koyundere kavşağındaki çalışmaları inceleyen AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, 9 km’lik Harmandalı-Koyundere yolunun açılış aşamasına geldiğini söyledi. Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’ndan çalışmalar hakkında detaylı bilgi alan Denizli, "Projeye dahil edilen yan yollar ve bağlantı yolları ile birlikte açılışını yapacağımız yolun uzunluğu 12,6 km. AK Parti olarak yerel yönetimin ulaşım alanındaki ihmal ve eksikliklerini ortadan kaldırmak, İzmirlinin hayatını kolaylaştırmak için 35 projenin ulaşım alanındaki bölümlerine hız verdik. İzmir Milletvekilimiz Sayın Binali Yıldırım’ın bakanlığı döneminde başlattığı projeler gece gündüz demeden devam ediyor. Ulaştırma bakanımız Lütfi Elvan’ın destekleriyle İzmir’in ulaşım projelerinde kısa zamanda çok yol aldık. Projenin devamında Manisa’nın İzmir’le entegrasyonunu sağlayacak ve ihracat imkânlarını daha verimli hale getirecek Koyundere-Menemen bölümü de yakın zamanda hizmete girecek" dedi.
İzmirlilerin en çok şikâyet ettikleri sıralamasında ilk sırayı ulaşımın aldığına dikkat çeken İlknur Denizli, "Üzülerek söylüyorum ki İzmir’de ulaşım dökülüyor." İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan toplu taşımacılığın tam bir facia olduğuna dikkat çeken Denizli, "İzmirli deyim yerindeyse kan ağlıyor. Büyükşehir belediyesinin anlamsız uygulamalarından dolayı vatandaşlarımız yollarda, duraklarda ve istasyonlarda çıldırmak üzereler. Aktarmalı ulaşım öyle, deniz ulaşımı ayrı bir felaket. Yeni gemiler deseniz İzmirlinin parasını sokağa atmanın bir başka biçimi. Oysa çağdaş kentlerde ulaşımda birinci öncelik toplu taşımadır, İzmir’de ise toplu ulaşım tam anlamıyla dökülüyor. Bu işi çözmekle sorumlu olanlar, vatandaşın sesini duymuyor, duymak istemiyor" diye konuştu.
Toplu ulaşım dışında özel araçların kullanıldığı ve belediyenin sorumluluk sahası içerisinde yer alan yolların durumunun ortada olduğunu sözlerine ekleyen Denizli, şöyle devam etti; "Samimiyetle ve önyargısız bir şekilde etrafınıza bakın. İzmir’de kent içi yolların çağdaş bir kente yakıştığını söyleyebilir misiniz? İzmir bunu hak ediyor mu? Sorunlara uzun vadeli bir perspektiften bakamadığınızda durum ortada. İzmirliler Merkezi hükümetin yaptığı yollarla, belediyenin yaptığı yolları görüyor ve kıyaslıyor. İzmirli vatandaşlarımız, gerçek ve yakışan hizmetin nereden geldiğini çok iyi biliyor. Her türlü koşulda biz AK Parti olarak işimiz yapmaya devam edeceğiz. Karayolları’nın sorumluluk alanında AK Parti Hükümeti olarak dünya standardında yollar yapmaya, vatandaşa hizmet sunmaya devam edeceğiz" dedi.