Denizli’ye 30 Yeni İtfaiye Aracı

Denizli’ye 30 Yeni İtfaiye Aracı

Denizli’de 52 noktada gece gündüz hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesine 20’si arazöz 30 yeni araç katıldı.
Denizli’de 52 noktada 568 personel ile hizmet veren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesine katılan 20’si arazöz 10’u pikap olmak üzere toplam 30 yeni aracın tanıtımı ve hizmete girmesi dolayısıyla tören düzenlendi. Törene Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.
Başkan Zolan itfaiye teşkilatının uzun yıllar önce var olduğunu ifade ederek, itfaiyenin her geçen gün kendini yenileyerek teknolojiye ayak uydurmak zorunda olduğunu belirtti. İtfaiye ekiplerinin bir zamanlar lastik çizmeler ve muşamba yeleklerle yangına doğru koştuğunu anlatan Başkan Zolan, "İmkansızlıklar vardı, araçlar yetersizdi. Şükürler olsun bugün artık hem şehrin merkezinde, hem de her ilçede son teknoloji araçlarımızla, yetişmiş personelimizle varız. İtfaiyemiz son teknoloji yanmaz elbiseleri, 600 derece ateşe dalabilecek kıyafetleriyle donanmış durumda" diye konuştu. 20 yeni arazöz ve 10 pikapla araç sayısını 103’e çıkarmış olacaklarını kaydeden Başkan Zolan, "Araçları 17 ilçeye göndereceğiz. 3 araç da merkezde kalacak. Her ilçemizi bu araçlarla tanıştırmış olacağız" dedi.
Konuşmanın ardından Başkan Zolan, Vali Kocatepe ve beraberindekiler itfaiye araçlarını inceleyerek, yetkililerden özellikleri konusunda bilgi aldı.