Deprem fırsatçılığı! Diyarbakır'da kiralar uçtu...

Deprem fırsatçılığı! Diyarbakır'da kiralar uçtu...

İki depremden etkilenen Diyarbakır'da 4 bin 980 bina ağır hasar gördü. 6 bin 58 binada da orta hasar meydana geldi. Boşaltılması gereken ağır hasarlı binalardan göç başladı.

Amidahaber'in haberine göre; Özellikle Bağlar ve Şehitlik, Yeniyol, Huzurevleri, Peyas bölgelerindeki ağır hasarlı evlerinden can havliyle kaçmaya çalışan depremzedeleri, ev sahipleri ve emlakçılar da mağdur etti. Mağduriyetten kazanç elde etmeye çalışan fırsatçılar, Diyarbakır’da kiraları adeta uçurdu.

3 bin liradan 7 bin 500 liraya

Amida Haber’in edindiği bilgiye göre, zemin kattaki iki odalı bir evin kirasını 3 bin liradan 7 bin 500 liraya, üç odalı evler 3 bin liradan 8 bin liraya, dört odalı evler 5 bin liradan 10 bin liraya, beş odalı evler ise 6 bin liradan 12 bin liraya kadar yükseltildi.

Sur İlçesi Silvan Yolu üzerindeki villalarda ise, fırsatçılık adeta tavan yaptı. 6 Şubat öncesi 7 bin lira olan kiralar, 20 bin liraya kadar yükseldi.

"Bu felakette fırsatçılık yapmak ahlaksızlıktır"

Diyarbakır Emlakçılar Odası Başkanı Mustafa Koç, fahiş zam şikayetlerinin kendilerine de geldiğini söyledi. Hükümetin belirlediği zam oranının yüzde 25 olduğunu hatırlatan Koç, "Bu mağduriyette, bu felakette fırsatçılık yapmak en basit tabiriyle ahlaksızlıktır" diye konuştu.