Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Pazartesi

15°/

Salı

16°/

Çarşamba

10°/

Perşembe

10°/

Cuma

/

Cumartesi

10°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

Depremzedeler çadırlarda yardım toplayıp selzedelere götürdü!

Depremde ağır yara alan Adıyamanlılar, depremin ilk gününden itibaren kendilerini yalnız bırakmayan Şanlıurfalıları unutmayarak sel sonrası araçlarına yükledikleri su, yiyecek ve battaniyelerle yardıma koştu.

Yayınlanma:

Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce insanın hayatını kaybettiği, bir çok evin de yıkıldığı Adıyaman’da vatandaşlar, araçlarına yükledikleri su, yiyecek, giyecek ve battaniyelerle selden zarar gören Şanlıurfa’nın yardımına koştu. Kendilerine gelen yardımların yanı sıra kendileri de su sıkıntısın çektikleri için başka illerden aldıkları suyu araçlarına yükleyen Adıyamanlılar, Şanlıurfa‘nın yolunu tuttu. Selin en çok etkilediği merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Akabe Mahallesine gelen Adıyamanlılar, malzemeleri bir okulun içerisine koydu. İhtiyaç sahibi selzedelere dağıtılacak yardımlar arasında su, bebek maması, bebek bezi, kuru gıda, giyecek ve battaniye gibi bir çok ürün olduğu belirtildi.

Onlar enkaz altında bize yardım etti

İLGİLİ HABER MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) KPSS şartsız personel alımı: İşte MİT kariyer personel alımı başvuru şartları
Depremde ağır yara alan Adıyamanlılar, depremin ilk gününden itibaren kendilerini yalnız bırakmayan Şanlıurfalıları unutmayarak sel sonrası araçlarına yükledikleri su, yiyecek ve battaniyelerle yardıma koştu.

Şanlıurfalıların kendilerine enkaz altında yardım ettiklerini söyleyen Sait Coşkun, “Şanlıurfalı vatandaşlarımız bize enkaz altında yardım ettiler, enkazlarda bize yardımcı oldular. Biz de bu sel esnasında Şanlıurfa ile kardeşlik bağımızı koruyabilmek için çadırlarımızda erzaklarımızı, ondan sonra giyeceklerimizi, çadırlarda ne varsa Şanlıurfalı vatandaşlarımıza getirdik. Çadır kentlerden getirdik, köylerden getirdik. İnsanlarımızın halen orada ihtiyacı da olsa sonuçta Şanlıurfa bizim kardeşimizdir, bizim ilimizdir. Hiçbir zaman fark gözetilmemiştir. Çadırlarımızda olanları getirdik” dedi.

Biz onların, onlar da bizim yardımımıza geldi

Depremde Şanlıurfalıların Adıyamanlıların yardımına koştuğunu, şimdi de Adıyamanlıların kendilerine yardım ettiğini söyleyen Mehmet Canbeyli, “Biz Adıyaman’da deprem olduğu gün, gerçi Şanlıurfa’da da deprem bölgesiydi. Adıyaman için seferber olup yardımcı olmuştuk. Şimdi Şanlıurfa’da büyük bir doğal afet yaşandı, sel oldu. Şu anda da Akabe Mahallesindeyiz. Bizim okulumuzun bulunduğu mahallede yaklaşık 100 ev su altında kalmıştı. Bu gün sabah da Adıyamanlı kardeşlerimiz Bu bölgeye yardımlar getirdiler. Bu manada kardeşlik köprüsü daha da sıkılaşmış oldu. Adıyaman’dan gelen kardeşlerimize yaptıkları tüm yardımlar için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler