Dereyi Kendi İmkanlari İle Temizlediler

Dereyi Kendi İmkanlari İle Temizlediler

Hakkari Kıran Mahallesi Cezaevi semti sakinleri, yıllardır büyük bir sorun haline geldiğini belirttikleri dereyi kendi imkanları ile temizledi.
Şehrin göbeğinde yıllardır sağlığı tehdit ettiğini ileri sürdükleri Serik Dere’sinin temizlenmemesine tepki gösteren vatandaşlar, kendi imkanlarıyla dereyi temizlemeye çalıştı. Bekir Yıldırım adlı mahalle sakini, “Yıllardır ıslah edilmeyen derede biriken çöpler, çocuklar başta olmak üzere tüm mahalle sakinlerinin sağlığını tehdit ediyor. Ayrıca saçılan pis kokulardan dolayı evlerimizde oturamıyoruz. Seçimlerden önce bizlere birçok vaatlerde bulunuldu ancak ne yolumuz yapıldı ne de deremiz temizlendi. Birçok evin kanalizasyonu bu dereye bağlı. Çocuklarımız dere yatağına giriyor ve bu yüzden hep hastalanıyorlar. Aynı zamanda Serik Deresi, kenarında bulunan evleri de tehlike ye sokmaktadır çünkü ilkbahar ve kış mevsiminde yağmur suları ile birleşen dere yatağının su debisi yükseldiği için kenarında bulunan toprağı aşındırıyor” ifadelerini kullandı.
Yetkililerin artık soruna bir el atmasını ve derenin üstünün kapatılmasını beklediklerini dile getiren Yıldırım, “Dere yatağının üstünün kapatılması için destek ve yardım bekliyoruz. Ayrıca mahallemizin hiçbir yolu yok. Bir şahsın arazisinden geçen patika yoldan gelip geçiyoruz. Yol için defalarca belediye başkanlığına başvurdum fakat hiçbir çalışma yapılmadı. Ben mahalle sakini olarak buradan belediye eş başkanlarına sesleniyorum. Lütfen bu halka yardımcı olsunlar” şeklinde konuştu.
Belediye başkanına semt sakinlerinin sorunlarını bire bir anlattığını söyleyen Güllü Yıldırım ise, “Ben bu memleketin vatandaşıyım. Kaç kere belediyeye giderek bu sorunları izah ettim. Yetkililere, ‘Yolumuz yok, suyumuz yok, çöplerimizi atacak yerimiz yok. Bize bir çare bulun’ dedim ama çare bulmadılar. Belediye toplantıları üç kere benim evimde yapıldı. Ben belediye başkanına sorunlarımızı anlattım. Hastam oluyor, yol olmadığı için sırtımda yola kadar taşıyorum. Yaralımız oluyor, sırtımızda götürüyoruz. Biz bu rezaleti hak etmiyoruz. Biz de bu devletin vatandaşlarıyız. Biz de burada yaşıyor, vergimizi veriyoruz” ifadelerini kullandı.