Dersimiz enerji verimliliği

Dersimiz enerji verimliliği

Atık pil, bitkisel yağ ve ambalaj atıklarının toplanmasından, cam şişelerin kaynağında ayrıştırılmasına kadar birçok geri dönüşüm projesine imza atan Mustafakemalpaşa Belediyesi, okullarda düzenlenen seminerlerle de öğrencilere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme eğitimlerine öncülük ediyor. 
Mustafakemalpaşa Belediyesi Çevre Mühendisi Ayşenur Ciğeroğlu tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde, bugüne kadar 20 okulda toplam bin 200 öğrenciye çevre, geri dönüşüm ve enerji verimliliğinin önemi anlatıldı. 
Eğitimler kapsamında, bu yıl ilki gerçekleştirilen ‘Enerji verimliliği’ konulu bir sunum da gerçekleştirildi. 
Sunumda; evde, okulda ve hayatın her alanında enerjinin doğru kullanımı ve yaşam kalitesinde değişiklik olmadan nasıl enerji tasarrufu yapılabileceği, öğrencilere video gösterimleriyle anlatıldı. Çevre Mühendisi Ayşenur Ciğeroğlu verdiği bilgilerde, gerek çevre bilinci gerekse de enerji tasarrufunda her bir bireyin olumlu davranış değişikliğinin dünyanın geleceği için büyük önem taşıdığını söyledi. Eğitim verdiğimiz öğrenciler, aynı zamanda anne ve babalarının öğretmeni olacaklarını dile getiren Cigercioğlu, “Yani burada öğrendiklerini hem büyüklerine hem de arkadaşlarına anlatacak. Bu noktada geri dönüşüm ve enerji verimliliği ile ilgili çocuk yaşlarda yapılan bilgilendirmeler büyük önem taşınmaktadır” dedi.