Dev projenin ilk etap ihalesi yapıldı

Dev projenin ilk etap ihalesi yapıldı

Toplam 42 hektarlık alanı kapsayan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin, 15 bin 95 metrekarelik alanda yapılacak 196 konut ve 26 işyerinden oluşan 1. etap 1. kısmının ihalesine 3 firma katılırken, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından projenin temelleri atılacak.
Osmangazi Belediyesi'nin kentsel dönüşüm alanında Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1'inci etap 1'inci kısmı ihalesi yapıldı. 42 hektarlık alanı kapsayan dev projenin 15 bin 95 metrekarelik bölümünü oluşturan 1'inci etap 1'inci kısım ihalesi için 9 firma dosya alırken, ihaleye 3 firma katıldı. Kat karşılığı yapılan 21 milyon lira değerindeki ihaleye Ali Bostancı yüzde 45, Akat İnşaat yüzde 40, Harput A.Ş firması da yüzde 38 oranında teklif sundu. İhaleyi kazanacak olan firma kat karşılığında belediyeye yer verecek. Firmaların tekliflerini inceleyen ihale komisyonu, önümüzdeki günlerde kesin kararını vererek ihaleyi sonuçlandıracak. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından firmaya yer teslimi yapılarak projenin temeli atılacak.

Bursa'da dev projenin 1. etap 1. kısmını oluşturan Çelebi Mehmet Bulvarı ile 1. Nilüfer Caddesi arasında kalan bölgeye, 196 konut ve 26 işyeri inşa edilecek. Zemin+5 kat yüksekliğindeki binalarda 2+1 ve 3+1 olmak üzere birbirinden lüks daireler yer alacak. Her binanın bodrum katının kapalı otopark olarak tasarlandığı projede, aynı zamanda LPG'li araçlar için de açık otoparklar inşa edilecek.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentsel dönüşüm konusunda yıllardır planlı ve titiz bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Bu konuda adımları sağlam attıklarını vurgulayan Dündar, "Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ilk somut adımımızı, projenin 1. etap 1. kısım ihalesini gerçekleştirerek atmış olduk. Firmaların yapmış olduğu teklifleri değerlendirerek kesin kararımızı en kısa sürede vereceğiz. Kazanan firmaya yer teslimini yaptıktan sonrada ilk kazmayı vurarak, Bursa'da yepyeni ve modern bir yaşam alanının inşasına başlayacağız" diye konuştu.