DEVA Bursa’da seçim hazırlığı: “Milletvekili çıkarabiliriz”

DEVA Bursa’da seçim hazırlığı: “Milletvekili çıkarabiliriz”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin, DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Hatice Dudu Özkal ve DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, Bursa İl Başkanlığı binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik durumdan, DEVA Partisi’nin teşkilatlanmasına kadar tüm detayların konuşulduğu toplantıda 2023 seçim hazırlıkları da değerlendirildi.

‘TÜRKİYE’NİN TEMEL SORUN ALANLARINI TESPİT ETTİK’

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin, “Teşkilat çalışmalarından saha çalışmalarına doğru geçiş yapıyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana Türkiye’nin temel sorun alanlarını tespit ettik, çözüm önerilerini çalıştık. 22 başlıkta eylem planı hazırladık. Yıllık bütçe hazırlığı gibi titizlikle hazırlanan belgelerdir eylem planları. Rutin siyasi belgeler değildir” dedi.

‘YARGI BAĞIMSIZLIĞINA ZARAR VERDİ’

Kuvvetler ayrılığının ortadan kalktığını belirten Ergin, “Bu durum yargı bağımsızlığına da büyük zarar verdi. Yürütme erkindekiler yargı kararına saygı duymadıklarını söylüyor bu vahim bir durumdur.” ifadesini kullandı.

‘FAKİRLEŞİYORUZ’

Ekonomiye değinen Sadullah Ergin, “Hep birlikte fakirleşiyoruz. Son iki yıldır bu durum hızlandı. Satın alma gücümüz geriye gidiyor. İşin kötüsü bu durumdan bihabermiş gibi davranan bir iktidar var başımızda Enflasyon son 20 yılın en kötü noktasında. Ortak akıl ortadan kalkınca TÜFE füze gibi yükseldi. ‘Pandemi oldu, Ukrayna’da savaş var’ diyorlar ama hiçbir ülke Türkiye gibi dramatik bir enflasyon artışı yaşamadı. Gelir dağılımındaki adaletsizlik arttı. 2020’de milli gelirden yüzde 43 alan sermaye bugün yüzde 54 alıyor Emeğiyle geçinmeye çalışanlar fakirleşiyor. Sermaye grubu ise elindeki enstrümanlar ile gücünü koruyor” dedi.

FAİZ ELEŞTİRİSİ

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin, hükümetin faiz politikasını da eleştirdi.

Ergin, “Bütçede faizin yatay gittiği zamanlar Babacan’ın görevde olduğu dönem. Daha sonra denge bozuluyor. Bu Cumhurbaşkanının faizle mücadele edeceğini düşündüğü dönemin sonucudur. Her sene ihtiyaç sahiplerine dağıtılabilecek 1 milyon konutun parasını hükümet faize ödedi Aldıkları tedbirler durumu daha kötüye götürdü. DEVA Partisi bu şartları iyileştirmek için kurulmuş, siyasetin dilin değiştiren bir örnek ortaya koydu. Önümüzdeki seçimlerle Türkiye’yi bu badireden kurtaracağımızı düşünüyorum” ifadesini kullandı.

‘BURSA TEŞKİLATIMIZ ÇOĞU NOKTADAN İYİ DURUMDA’

“Bursa’dan vekil çıkartacağımızı düşünüyorum” diyen Sadullah Ergin, “Bursa özelindeki oy beklentimiz Türkiyedekiyle aynı. Bursa teşkilatımız çoğu noktadan daha iyi durumda.” dedi.