Devlet Bahçeli bayramı Twitter'dan kutladı

Devlet Bahçeli bayramı Twitter'dan kutladı

Ana dilde eğitim talebi ile Türkçeye düşmanlık yapıldığını kaydeden Bahçeli, dil üzerinden estirilen fırtınanın maksadının eğitim ve öğretim konusundaki ihtiyacın sonucu olmadığını amacın; milli emaneti, milli varlığı bölmek, parçalamak, küçücük yavrularımızın ümit ve heyecanlarını istismarı olduğunu söyledi.

Bahçeli ayrıca okul yakanın, ne bu dünyada ne de ilahi makamda aklanmasının söz konusu olmayacağı belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan Türk Dil Bayramı'nı kutladı. Bahçeli takipçileriyle şu mesajları paylaştı:
"26 Eylül 1932’de toplanan 1’inci Dil Kurultayı’nın yıldönümünü Türk Dil Bayramı olarak kutluyoruz.

Siz değerli takipçilerimin ve Türk milletinin Türk Dil Bayramı kutlu olsun.

Dil bir millettir, dil bir vatandır, dil bir medeniyettir, dil bir kültürdür, dil gördüğümüz düşlerin, kutlu hedeflerimizin ana dinamiğidir
Türkçe; Türk milletinin dili ve gelecek ülküsüdür. Türkçe hepimizin iftiharı, tarih ve kültür nehrimizin bereketli yatağıdır.
Türkçe hepimizin duası, hepimizin kaderi, hepimizin şiiri, türküsü, özdeyişi, masalı, hoş sohbeti, anamızın ak sütüdür. İçmesini bilenler için Türkçe kardeşlik pınarı; görmesini bilenler için Türkçe birlik sözleşmesi, beraberlik anıtıdır.

Anlamasını bilenlere Türkçe Türk asırlarının tercümanı, Türklük şuurunun sözcüsü; sahiplenmesini bilenlere milli kimlik senedidir.
Dilimiz susarsa tarihi yürüyüşümüz durur, dilimiz zayıflarsa iddialarımız söner, dilimiz kurur ve mahzunlaşırsa milletimiz kaybeder.
Türkçe yaşamış, yaşayan ve yaşama azminde olan canlı bir varlıktır. Bunun şeref payesi de bizzat Türk milletindedir.
Merhum Ömer Seyfettin, güzel söylemiş: Millet bir lisan konuşan, bir din, bir terbiye, bir eğitimle birbirine bağlı insanların mevcududur.
Ve eklemiş: Siyasi hudutlar bir milleti asla ayıramaz. Onun için Türkçe konuşan herkes Türk milletinin ve Türklüğün doğal parçasıdır.
Türkçe gönülleri ihya eder, vicdanları konuşturur, kalple beyin arasındaki duvarları indirir, önümüze yeni çığırlar açar.
Bundan rahatsız olanlar şimdilerde okul yakıyor, okul yıkıyor; ana dilde eğitim diyerek için için Türkçe’ye düşmanlık yapıyor.
Dil üzerinden estirilen fırtınanın maksadı eğitim ve öğretim konusundaki bir ihtiyacın sonucu değildir.

Amaç; basbayağı milli emaneti, milli varlığı bölmek, parçalamak, küçücük yavrularımızın ümit ve heyecanlarını istismar etmektir.
Yüzyıllar önce Araplara Türkçe öğretmek için Divanü Lügâti’t-Türk’ü kaleme alan büyük düşünürümüz Kâşgarlı Mahmut bakın ne diyor:
'Kedi yavrusu miyavlayarak doğar.' Her değerimize düşman kesilenler kendi nesillerinin aklını çelmekle, kendilerine benzetmekle uğraşıyor.
Yazıktır, günahtır ve buna da güçleri yetmeyecektir. Okul yakanın ne bu dünyada ne de ilahi makamda aklanması söz konusu olmayacaktır.
Türkçe’nin gelişmesinde, zenginleşmesinde ve kıt'alara ulaşmasında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.

Türkçe sevdalısı aziz ecdadımızı hürmet ve hayranlıkla anıyor; hepsine Rabbim’den rahmet diliyorum.

Kim ki Türkçe diyorsa, Dünya’ya Türkçe nazar ediyorsa, Türkçeyi çağların ruhuna kazıma amacı güdüyorsa Allah onlardan razı olsun."