DİCLE EDAŞ’TAN ELEKTRİK BORCUNU ÖDEYEN BATMAN BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

DİCLE EDAŞ’TAN ELEKTRİK BORCUNU ÖDEYEN BATMAN BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Dicle EDAŞ) Genel Müdürü Murat Karagüzel, Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir’i makamında ziyaret ederek, belediyenin borçlarının yapılandırılması ve ödenmesi konusundaki hassasiyet ve iyi niyetinden dolayı teşekkür etti.
Farklı bir program için Batman’a gelen Dicle EDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel’in belediye ziyaretine Genel Müdür Yardımcısı Avni Doğan ve DEPSAŞ Batman İl Müdürü Serhat Öztürk de eşlik etti. Belediye başkan yardımcılarının da hazır bulunduğu ziyaret samimi bir ortamda geçti. Dicle EDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, uzun yıllardır Türkiye’de kurumların biriken borçları olduğunu ve bunların ödenmemesi konusunda bir algı oluştuğunu belirterek, “Batman belediyesi bu algıyı yıktı. Sayın başkana buradan teşekkür ediyorum” dedi.
Su ve elektriğin vazgeçilmez iki nimet olduğunu dile getiren Genel Müdür Karagüzel, hizmetlerin devamı için tahsilat konusunun önemine dikkat çekti.
"1 MİLYON 350 BİN TL GECİKME FAİZİ ALINMADI"
Batman Belediyesi’nin Dicle EDAŞ’a olan elektrik borcunu İller Bankası kanalıyla yapılandırarak ödediğini ifade eden Karagüzel, “Bu hassasiyetinden dolayı Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. 7.5 milyon TL tutarında bir ödeme yapıldı. Bu ödeme defaten yapıldığı için biz de Dicle EDAŞ kurumu olarak 1 milyon 350 TL tutarındaki gecikme faizini almadık. Buradan bütün belediyelere ilan etmek istiyorum. Biz kurum olarak borcunu yapılandıran ve ödeyen belediyelerimize her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Bundan sonra da elimizden gelen kolaylıkları sağlayacağız. Borcunu bu şekilde ödeyen belediyelerin borçlarının yapılandırılmasında kolaylık ve gecikme faizinin alınmaması için destek olacağız. İnşallah Batman belediyemizin yaptığı bu uygulama diğer tüm belediyelerimize örnek olur. Ödeme konusunda İller Bankası gereken kolaylığı sağlıyor. Borçların yapılandırılmasında hatta bizden daha da kolaylık sağlıyor. İnşallah bundan sonra da Batman Belediyesi’yle daha da uyumlu çalışacağız. Serbest müşteri olarak Batman Belediyesi’ni kaybetmemek için elimizden geleni yapacağız. Böyle müşterilerimizle sürekli çalışmak isteriz” şeklinde konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Dicle EDAŞ’a borçlarını ödedikleri için biraz sıkıntı yaşadıklarını ancak bu borcu ödeyerek önlerinin açıldığını söyledi. Dicle EDAŞ’a ödedikleri parayla 3-4 tane görsel proje gerçekleştirebileceklerini ifade eden Özdemir, “Ama bu sıkıntılar yine devam edecekti. Ödememek veya borç ertelemek bir çare değil. İller Bankası aracılığıyla borcu iyi şartlarda ve biraz uzun vadeye yayarak yapılandırdık. Şu anda borcumuz kalmadı. Zaten temel amacımız 6 yıl içinde kurumlarımız başta olmak üzere var olan tüm borcumuzu silmek istiyoruz. Temel gayemiz 6 yıl içinde borçsuz bir belediye haline gelmektir. Bu süreçte bize iyi niyetle yaklaşan ve kolaylık sağlayan Dicle EDAŞ’a da teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yaklaşık 1.5 saat süren ziyaret daha sonra basına kapalı devam etti.