DİDİM ZİRAAT ODASI’NDA GÖKDEMİR GÜVEN TAZELEDİ

DİDİM ZİRAAT ODASI’NDA GÖKDEMİR GÜVEN TAZELEDİ

Didim Ziraat Odası delegeleri meclis ve yönetim kurulunun seçimi için sandık başına gitti. Mevcut Yönetim kurulu Başkanı Bahattin Gökdemir’in listesi 16 delegeden 10’nun oyunu alarak güven tazeledi.
Didim Ziraat Odası delege seçimlerini tamamlamasının ardından Odaya seçilen 16 delege Oda Meclis’ini ve Yönetim kurulu seçmek üzere sandık başına gitti. Bugün saat 13:00’de Oda binasında gerçekleştirilen seçimlere Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok ile davetliler katıldı.
Seçimlerin divan başkanlığını Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı yaparken saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından gündeme geçildi. Oda Genel sekreteri Hüseyin Yamankaçar tarafından Oda çalışma programı okundu. Ardından Odanın 2011 ila 2014 yılları arasındaki faaliyet raporları okundu. Gündem de 2015 ila 2018 yıllarını kapsayan tahmini bütçeyle ilgili açıklamalarda bulunuldu. Odanın 2011 ila 2014 yılları arasındaki Kesin hesap raporları okundu. Fasıllar arası aktarım konusunda yeni yönetim kuruluna yetki verildi. Odanın çalışma programı, faaliyet raporu ve tahmini bütçeler oy birliğiyle kabul edildi. Yönetim kurulunun çalışmaları oy birliğiyle ibra edildi.
Genel kurulda konuşan Mevcut Oda Başkanı Bahattin Gökdemir odanın 3. dönem başkanı olduğunu belirterek Odada görev yaptığı isimlerle birlikte odayı daha iyi noktalara taşımak için çalıştıklarını ve kazandıkları takdirde bu çalışmaları arttırarak sürdürmeye çalışacaklarını söyledi.
Ardından seçimlere geçildi. Tüzük gereği İlk olarak 14 kişiden oluşan Oda Meclis üyesi seçimleri yapıldı. Seçimlerde Mevcut Oda Başkanı Bahattin Gökdemir ile geçen dönem Oda Meclis Başkanlığını üstlenen Kemal Ak’ı listeleri yarıştı. 16 delegenin oyu sonucunda sarı listeyle seçime giren Kemal Ak 6 oy alırken, Mevcut Oda başkanı Bahattin Gökdemir’in beyaz listesi 10 oy aldı. Seçimlerin neticesinde Kemal Ak, yeniden güven tazeleyen Başkan Gökdemir’i tebrik etti.
Seçilen Meclis üyeleri daha sonra 5 kişilik yönetim kurulu seçimi için oy kullandı. Tek liste ile yapılan seçim sonucunda Mevcut Oda Başkanı Bahattin Gökdemir ile beraber Rıdvan Gökçe, Mehmet Konya, Murat Özcan ve Bedir Nazlı yönetim kuruluna seçildiler. Önümüzdeki günlerde yapılacak ilk meclis toplantısında Meclis üyeleri, Meclis Başkanı seçerken, Yönetim kurulu da yeni başkanını seçecek ev ardından görev dağılımları yapılacak.