DİDİM’İN NÜFUSU 73 BİNE YÜKSELDİ

DİDİM’İN NÜFUSU 73 BİNE YÜKSELDİ

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim’in nüfusunun 73 bine çıkmasıyla ilgili değerlendirmesinde planlamaların nüfusa göre yapılması gerekliliğine dikkat çekti.
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay TÜİK’in açıkladığı nüfus bilgilerinin ardından Didim’in nüfusunun 64 binden 73 bine yükselmesiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Atabay “İlçe olarak nüfusu planlamamız zor; Genelde Didim’e neden yerleşiliyor? Havası güzel olması, daire fiyatlarının ucuz olması.. Şimdi Bodrum-Kemer neden bu kadar iç göç almıyor? Çünkü oralarda daire fiyatları yüksek.. Şimdi duyuyoruz daire fiyatları geçen yıla oranlar biraz daha yüksek, bu artış iyi irdelenmeli" dedi.
İlçenin geleceğiyle ilgili planlamaların artık Aydın Büyükşehir Belediyesi ile yapılacağını belirten Atabay “Çünkü planlamalar Büyükşehirde yapılıyor. Nazım imar planları buy noktada önemli; yeni imar yerleri açılacaksa bunun altyapısı hazırlanmalı ve ona göre açılması. Yoksa altyapı yapılmadan açıldı mı bir şeyleri yapmakta zorlanıyorsunuz” dedi.
Akbük’te kanalizasyon çalışmalarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Atabay “18 km’lik hatta çalışmaları devam ediyor. Bazı yerlerde bağlantı yapılmadı türünden şeyler doğru değil çünkü projede bunların yeri belli; Bunların kontrolü yapılacaktır. Nüfusu yazın 90 bine çıkan bir yerde altyapının olmaması sıkıntılı iş ama bunlarda yapılması lazım gereken şeyler” dedi.