Diego Ribas serbest!

Diego Ribas serbest!

Forvet arkasında serbest pozisyonda oynamasıyla kendine gelen Brezilyalı futbolcu, Fenerbahçe’nin diğer maçlarında da bu özgürlüğünü devam ettirecek.

Kasımpaşa maçında iki asisti yapan ve bir de net bir pozisyona giren yıldız futbolcu, ilk kez teknik heyetten geçer not aldı. Brezilyalı’nın bu performansının yükselmesinin arkasında ise iki temel detay var. Bunlardan ilki, lige ve takıma tamamen alışan Diego’nun, Antalya kampında çok iyi çalışması... Diğeri de, İsmail Kartal’ın futbolcuyu serbest adam olarak oynatması...

Maçlarını izledi

Kasımpaşa maçında, Diego’ya özgürlük tanıyan Kartal, oyuncusuna istediği yerde oynayabileceğini söyledi. Böyle bir özgürlük içinde hareket eden Sambacı da gerekeni yaptı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, ligin ilk yarısında futbolcusundan bir türlü istediği verimi alamayınca, Diego’nun Werder Bremen, Wolfsburg, Juventus ve Atletico Madrid’deki maçlarını izlemişti. Kartal bunun sonunda oyuncuya belli bir alan sorumluluğu vermeden serbest oynatma kararı verdi.

Yeni bir iddia


Daha önce adı Brezilya Serie A ekiplerinden Sao Paulo ile anılan Diego Ribas için yeni bir iddia gündeme geldi. Cruzeiro’nun, Everton Ribeiro ve Ricardo Goulart’ın yerine Diego’yu gündemine aldığı kaydedildi. Brezilya basınında çıkan haberlerde Diego’nun babasının sözlerine de yer verildi, “Evet, ilgilenen kulüpler var. Sadece Brezilya’dan da değil” ifadeleri yer aldı.