Dijital ikizimiz olacak!

Dijital ikizimiz olacak!

Teknolojik ve fütüristik anlamda çalışmalarıyla ünlenen ABD merkezli İvmelendirme Çalışmaları Vakfı (Acceleration Studies Foundation) Kurucusu John Smart, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Smart 2020 yılına kadar günlük yaşantımızın, ilişkilerimizin, hatta akşam yemeğimizin bile dijital versiyonlarımız tarafından kontrol edileceğini öne sürdü.

''6 yıl içinde dijitasl ikizimiz olacak''

ABD kaynaklı teknoloji dergisi Business Insider’a röportaj veren Smart, “6 yıl içerisinde bir nevi ‘dijital ikizlerimiz’ olacak ve bizim yerimize çevremizle görüşecek. Hatta biz öldükten sonra sesimizi, duygularımızı, düşüncelerimizi ve tavırlarımızı taklit ederek yokluğumuzu hissettirmeyecekler” dedi. Siri ve Google Now gibi tahmin uygulamaları ve yazılımlar sayesinde benzeri taslakların şimdiden ortaya çıktığını kaydeden Smart, bu gibi servislerin bilişim kabiliyetinin giderek artması sayesinde insanların birebir kopyasını oluşturmasına çok az kaldığını öne sürdü.

Dahi bir bilim insanı olarak adını duyuran Smart, dijital ikizler, e-mailler, sosyal medya hesaplarında takip ettiği ilgi alanları, beğendiği gönderiler, paylaşımlar, check in’ler ve daha birçok girdi sayesinde kişinin karakteri hakkında bilgi sahibi olarak ‘o kişinin’ ikizinin oluşturulacağını söylüyor.

Tv dizisinde işlenmişti

2012 ve 2013 yıllarında 3 bölüm olarak İngiliz ekranlarına gelen TV dizisi Black Mirror teknolojinin insanlık değerlerini yapay hale getirmesini konu ediyordu. Dizinin ‘Be right back’ isimli bölümünde, eşi Ash’i kaybeden Martha isimli bir kadın, onun robot ikizini yaptırır. Robot, Ash’e tıpatıp benzeyen ve aynı tepkileri vererek Martha’nın acısını dindirir.