Dikili’de Mahallelere Kilit Parke Taşı

Dikili’de Mahallelere Kilit Parke Taşı

Bütünşehir yasası ile birlikte kendisine bağlanan ve mahalle statüsüne kavuşan Çandarlı Beldesiyle köylere de hizmet götürmeye başlayan Dikili Belediyesi, ilçenin 30 mahallesinde altyapı çalışması başlattı.
İlçenin sokaklarında parke taşı ve asfalt ile kaplama çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Salimbey Mahallesi’ndeki bozuk yolları bakıma alarak kilit parke taşı döşemesi yaparak yeniliyor. 34 sokakta 2 bin metrekarelik alanda yürütülen kilit parke taşı yol düzenleme ve yenileme çalışmaları 28 - 30 - 36 sokaklar ve Hastane Yolu’nu da içerisine alan bölgeye kadar devam edecek.
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, 7 ay gibi kısa bir sürede yaptıkları çalışmalarla ilçedeki altyapı ve üstyapı yönünden önemli eksikliklerin büyük çoğunluğunun giderilmek üzere olduğuna dikkat çekti. Başkan Tosun, ’’Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çalışma arkadaşlarımızla oturup bir planlama yaptık. Bu planlamada özellikle de altyapısı olmayan ya da zayıf olan mahallelerimizi ve yolları kötü, bozuk ya da hiç olmayan bölgelerimizi masaya yatırarak sorunların en kısa zamanda çözülmesi için çalışma programı yaptık. Bugünde ekiplerimiz bu planlama doğrultusunda çalışıyor. Şuanda Salimbey Mahallesi gibi birçok mahallemizde çalışmalarımızı sürdüren ekiplerimizi gösterdikleri özverilerinden dolayı kutluyorum. Açık yüreklilikle ifade etmek gerekirse ekiplerimiz çalışıyoruz, Dikili gelişiyor ve değişiyor. Hedefimiz, kısa zamanda geçmişten gelen tüm sorunları doğaya, çevreye duyarlı, turizme katkı sunacak insan odaklı çalışmalarımızla kökünden çözmektir" dedi.