Dilovası faciadan döndü

Dilovası faciadan döndü
Bir petrol dolum tesisine 300 metre mesafede başlayan yangını söndürme çalışmalarına çevrede bulunan fabrikaların yangın ekipleri ve Orman İl Müdürlüğü arasözleri de destek verdi. Dilovası Marşal girişi mevkiinde bulunan Çepkim Kimyaa isimli yağ dönüşüm tesisinde henüz nedeni belli olmayan bir sebepten dolayı çıkan ve bir petrol dolum tesisine 300 metre mesafede bulunan yangın, kontrol altına alındı. Çıkan yangının 300 metre mesafede bulunan petrol depolama tesisine sıçrama tehlikesi çevre fabrika işçilerinde büyük korku yarattı. İtfaiyenin çalışmaları sonrasında yangının kontrol altına alınması sonrasında alevlerin başka bir fabrikaya sıçramasının engellenmesi yüreklere su serpti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait ve çevre ilçelerden de gelen çok sayıda itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın söndürme çalışmalarına, çevre fabrikaların söndürme ekipleri de destek verdi. Yangına ayrıca il genelinde bulunan kurumlardan çok sayıda arazöz destek olarak gönderildi. Yaklaşık 10 itfaiye aracı ve 15 destek arazözünün destek verdiği yangın söndürme çalışmaları, 3 saat sürdü. Zorlu mücadele sonrasında kontrol altına alınan yangının çıktığı yağ dönüşüm fabrikasında, itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ediyor. Çıkan yangında fabrika içinde bulunan ve ilk patlama anında yaralanan fabrika işçisinin ise durumunun iyi olduğu ancak vücudunda ciddi yanıkların oluştuğu öğrenildi.

Kontrol altına alınan yangınla ilgili olarak açıklama yapan Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, “Şu anda gördüğünüz gibi yangın kontrol altında. Tabi sevindirici olan can kaybının yaşanmaması.Yangın nedeniyle bir işçimiz yaralandı. Ayağında ve vücudunun birkaç yerinde yanıklar var. Tedavisi devam ediyor, hayati tehlikesi yok” dedi.

Yangın nedeniyle trafiğe kapanan D-100 karayolu, yangın söndürülürken, her iki istikamette de yeniden trafiğe açıldı. İtfaiye ekipleri fabrika ve çevresinde soğutma çalışmalarına devam ediyor.