DİSK EMEKLİ-SEN’DEN GREV İPTALİNE TEPKİ

DİSK EMEKLİ-SEN’DEN GREV İPTALİNE TEPKİ

DİSK Emekli-Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, Birleşik Metal-İş Sendikası işçilerinin grevinin hükümet tarafından ertelenmesine tepki göstererek, “Bu mesnetsiz kararın iptal edilmesine, onurlu bir grev mücadelesi sürdüren işçilere ve sendikaya saygı duyulmasını bekliyoruz” dedi.
İnsanların sendikalara bir dilim fazla ekmek almak için üye olduklarını ve birlikte hareket etmek üzere örgütlediklerini belirten Başaraner, bir dilim fazla ekmek almanın yolunun toplu iş sözleşmeden geçtiğini, toplu sözleşme hakkının bu olduğunu belirterek, sözleşmede haklarını alamayan işçi sınıfının son silahı olan grevi kullandığını söyledi. “İşçi ile işveren arasında arabulucu olması gereken devlet (Bakanlar Kurulu) ara bozucu olmuştur. MESS’ten yana hükümetin gölgesi işçilerin üzerine düşmüştür” diyen Başaraner şunları söyledi:
“Daha önce cam işçilerinin grevine ’milli güvenliği bozuyor’ gerekçesiyle 60 gün erteleyen Bakanlar Kurulu, bu kez de aynı gerekçeyle metal işçisinin yaptığı grevini ertelemiştir. Cam işçileri bardak üretiyor, metal işçileri buzdolabı, çamaşır makinası, otomobil üretiyor. Milli güvenliği bunlar mı bozuyor? Hukuk da bile karar verilir, sonra esasa ilişkin gerekçeli karar verilir, buna göre değerlendirilir. Bakanlar Kurulu’nun esasa ilişkin kararı yok, sadece MESS’ten yana bir kararı var. O da ’milli güvenliği’ bozuyormuş. Dolayısıyla bu mesnetsiz kararın iptal edilmesine, onurlu bir grev mücadelesi sürdüren işçilere ve sendikaya saygı duyulmasını bekliyoruz. Birleşik Metal’den gelebilecek her türlü eylem ve karara katkı sunmaya hazırız. Sonuç olarak darbeci DİSK ve sendikaları değil MESS grubu gibi çalışan Bakanlar Kurulu’dur.”