DİSK kortejinde gaz maskeli vekiller

DİSK kortejinde gaz maskeli vekiller

DİSK'in Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan genel merkezi dün geceden bu yana boş kalmadı. Geceyi DİSK Genel Merkezi'nde geçiren işçilerle, polis barikatını aşıp ara sokaklardan merkeze ulaşmayı başaran az sayıdaki işçi ile bazı gruplar sloganlar atarak yürüyüş saatini bekledi. HDP'liler halay çekti. HDP Eş Genel Başkanları Sebahat Tuncel ile Ertuğrul Kürkçü ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de halaya eşlik etti. Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de DİSK'e gelip destekte bulundu. Çıkışta kısa bir açıklama yapan Sarıgül, “Hükümetin antidemokratik uygulamaları, çalışma barışını bozuyor” dedi. 

 
GAZ MASKELİ KORTEJ 
 
Saat 11.00'e doğru kortej düzeni alındı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'yla birlikte Milletvekilleri HDP Eş Genel Başkanları Ertuğrul Kürkçü ile Sebahat Tuncel ve Levent Tüzel, CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Sezgin Tanrıkulu da kortejin önünde yürüdü. Ön sıradakilerin tamamının gaz maskesi olması dikkat çekti. Ertuğrul Kürkçü daha büyük bir gaz maskesiyle yürüyüşe katılırken, diğerlerinin küçük gaz maskelerini boyunlarında taşıdıkları görüldü. 

DİSK kortejinde gaz maskeli vekiller
 
PAZARLIK SÜRERKEN MÜDAHALE GELDİ 
 
Kalabalık caddeye inip yürümeye başlamıştı ki polis barikatı karşılarını dikildi. Polis Müdürü DİSK yöneticilerine "Gelin sizi Yenikapı'ya götürelim" önerisinde bulundu. Temsili bir grubun Taksim'e çelenk bırakabileceğini de söyledi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, grubun olay çıkarmadan Taksim'e yürüyeceği garantisini verebileceğini söyledi. Ancak polis müdürü grubun içinde sapanlı, maskeli eylemciler olduğunu bunlara izin veremeyeceklerini söyledi. İkili arasında pazarlık sürerken müdahale geldi. Polise taş ve şişe atılınca TOMA'nın tazyikli suyla, çevik kuvvetin de gaz bombasıyla müdahalesi geldi, ortalık karıştı.