Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez’in Bitlis Ziyaretleri

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez’in Bitlis Ziyaretleri

BİTLİS (İHA) – Bazı gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Bitlis’e gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bitlis Valiliği ile belediyeyi ziyaret etti.
Bitlis Valisi Orhan Öztürk ve kurum amirleri tarafından karşılanan Görmez, valilik girişindeki ziyaret defterini imzaladı. Görmez’e Vali Öztürk tarafından Ahlat bastonu hediye edildi.
Daha sonra Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan’ı makamında ziyaret eden Görmez, Bitlis’in büyük alimler yetiştiren bir kent olduğunu belirtti. Bitlis’in bölgeyi manevi olarak besleyen çok kadim bir kent olduğuna vurgu yapan Görmez, “Ben ilk eğitim evrelerini Bitlis’te geçirdim. Bitlis’te yaklaşık 1,5 yıl kaldım. Ben oralardan aldığım ilk ilmi eğitimimi, üniversite hayatım ve diyanet işleri başkanlığına kadar olan kısımda Bitlis’in ayrı bir yeri var. Bugün Bitlis’te olmaktan memnunum. 30 yıldır bu topraklarda yanan ateşin sönmüş olmasından dolayı, bu ülkenin çocukları olarak gurur duyuyoruz. O ateşin küllerinde yeni bir bahçe oluşturarak, güller, kardeşlik bitkileri yetiştirmek önemlidir. Biz tarih boyunca farklı inançları, kültürleri, yaşatmayı yaşamış bir toplumuz. Biz bunu dünyaya göstermiş bir ülkeyiz” dedi.
Belediyenin görevinin sadece su şebekelerini döşemek olmadığını belirten Görmez, “Belediyelerin görevi kardeşlik şebekelerini de kalplere döşemektir. İnşallah bu şehrimize çok güzel hizmetler yaparsınız; alimler, evliyalar yetiştiren ruhunu da ayakta tutarsınız” şeklinde konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in kendilerini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Olan ise, insanların çatışmasız ortamda yaşaması gerektiğini savunduklarını söyledi.
Görmez’in bu dönemde Bitlis’i ziyaret etmesinin kendileri için anlamlı olduğunu vurgulayan Olan, “Böyle bir kentte yaşamaktan dolayı kendimizi şanslı hissediyoruz. Farklı inançların ve kültürlerin olduğu bir ülkede yaşamak çok zordur. Bu süreçte, bu tür inançlarla, kültürlerle olabildiğince anayasal şartlar altında birlikte yaşamayı öğreneceğiz. Biz, insanların etnik kökenlerinden dolayı ayrılacağına inanmıyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Başkan Görmez ve beraberindekiler, Atatürk Mahallesi’nde bulunan İhlasiye Medresesi’ni ziyaret etti.