Diyarbakırspor-batman Petrolspor Maçından Dostluk Görüntüleri

Diyarbakırspor-batman Petrolspor Maçından Dostluk Görüntüleri

Spor Toto 3. Lig 2.Grup’ta mücadele eden Yeni Diyarbakırspor A.Ş., lig öncesindeki son hazırlık maçında 3. Lig 1.Grup ekibi Batman Petrolspor A.Ş.’ye 1-0 yenildi. Maçtaki dostluk görüntüleri skorun ve futbolun önüne geçti.
İki takım için de lig öncesinde son prova olan karşılaşmaya sıcak havaya rağmen sporseverler ilgi gösterdi. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz’ın da takip ettiği karşılaşmayı 3 bine yakın Diyarbakırsorlu ve Batman’dan gelen 100’e yakın Petrolspor taraftarı izledi. Atatürk Stadı’ndaki karşılaşmada dostluk rüzgarları esti. İki takım taraftarları karşılıklı tezahüratlarda bulunurken, sahaya çıkan iki takım futbolcuları önce el ele tribünleri selamladı, daha sonra iç içe girerek poz verdi.
Batman ekibi sahaya,”Diyarbakırspor’a başarılar dileriz” pankartı ile, Yeni Diyarbakırspor A.Ş. ise“Petrol kente şampiyonluklar yakışır” pankartı ile çıkarak tribünlerden alkış aldı.Eski hakem İhsan Pamuk’un yönettiği maçın ilk 45 dakikasında etkili olan Diyarbakırspor’da Serdar Alan’ın şutu direkten dönerken, Yeşil-Kırmızılılar bir çok pozisyondan da yararlanamadı. 55. dakikada Fahrettin’in topu elle kestiğine işaret eden hakem Pamuk, Batman ekibi lehine penaltı verdi. Emin, penaltıyı gole çevirirken, kalan dakikalarda başka gol olmayınca Petrolspor sahadan 1-0 galip ayrıldı.
“MAÇTAN SONRA DOSTLUK YEMEĞİ”
Maçtan sonra Yeni Diyarbakırspor A.Ş. yönetimi, Batman Petrolspor A.Ş. kafilesine bir restorantta dostluk yemeği verdi. Diyarbakırspor Futbol Yatırımları A.Ş Başkanı İhsan Yapıcı ve Futbol Şube Sorumlusu Cemal Doğrul, konuk kafile ile yakından ilgilenirken, Batman Petrolspor yönetimi dostça tutumlarından dolayı Yeni Diyarbakırspor A.Ş’ye teşekkür etti. İki takım yöneticileri, uygun bir tarihte Batman’da da dostluk maçı yapma konusunda fikir birliğine vardı.