Doğan’dan Dünya Barış Günü Açıklaması

Doğan’dan Dünya Barış Günü Açıklaması

CHP Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, “Herkesin kardeşçe yaşayabileceği bir dünya özlemiyle, barış dilinin hakim olmasını diliyor, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyorum” dedi.
Başkan Doğan, bazı kesimlerin savaştan yana bir politikadan vazgeçemediğini, adil bir barış yerine sürekli olarak Türkiye topraklarına ayrımcı bir dili yerleştirdiğini ifade ederek, “Bu koşullar altında, tüm halkların eşit, özgür, insanca ve kardeşçe yaşayabileceği bir dünya özlemiyle, barış dilinin hakim olmasını diliyor, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyorum” dedi.
Doğan yaptığı açıklamada, 54 milyon insanın öldüğü 2. Dünya Savaşı’nın ardından Hitler ordularının Polonya’yı işgal ederek savaşı başlattığı gün olan 1 Eylül’ün, Birleşmiş Milletler tarafından "Dünya Barış Günü" olarak ilan edildiğini belirterek, "Bu savaşın üzerinden tam 70 yıl geçmiş olmasına rağmen, bugün dünyada hala sıcak savaşlar ve katliamlar yaşanmaktadır. Dünyayı yöneten güçler savaştan, barbarlıktan vazgeçmemiştir. Ortadoğu coğrafyasında bugün emperyalistler eliyle açıkça katliamlar yaşanmaktadır. İnsanlar yerinden yurdundan göçe zorlanarak adeta soykırımla yok edilmek isteniyor. İsrail’in Gazze’ye saldırıları, Irak ve Suriye’de yaşanan katliamlar ve en acısı savaş mağduru halkların yaşadığı eziyetler Türkmenler, Ezidiler, Filistinliler, Araplar, Aleviler, Şiiler ve en çok kadınlar, çocuklar, yoksullar" ifadelerine yer verdi.
Etnik ve dini farklılıkların bir zenginlik değil, çatışma konusu haline getirilerek, halkların birbirine kırdırılmaya çalışıldığını belirten Doğan şunları kaydetti: “Emperyalizmin hegemonya projesi, karabasan misali tüm halkların üstüne çöküyor. Bölge ülkelerinde yaşanan bu trajedilerde açıkçası insanlık ölüyor. Bazı kesimler ise savaştan yana bir politikadan vazgeçemiyor. Adil bir barış yerine, sürekli olarak ülke topraklarımıza ayrımcı bir dili yerleştiriyor. Tüm halkların eşit, özgür, insanca ve kardeşçe yaşayabileceği bir dünya özlemiyle, barış dilinin hakim olmasını diliyor, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyorum.”