Dolandırıcılık çetesi çökertildi

Dolandırıcılık çetesi çökertildi

Edinilen bilgiye göre, Keşan ilçesinde H.A.’yı cep telefonundan arayarak kendisini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, şahsı bir banka ATM’sine yönlendirerek verdikleri hesap numarasına 57 bin lira yatırmasını istedi. Bu sırada H.A.’nın yakınları durumdan şüphelenerek polise başvurdu. Ekipler, H.A.’yı ATM’ye parayı yatırdıktan sonra buldu.

BANKADAN ÇEKİLEN PARA YAKALATTI

Polisin devreye girmesiyle yatırılan 57 bin liradan 24 bin lirası bloke edildi. Bu sırada geri kalan 33 bin liranın İstanbul’un Bayrampaşa ilçesindeki bir banka şubesinden çekilmek istendiği saptandı. Haber verilmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, parayı çekmek isteyen Ö.T.’yi (19) yakalayarak gözaltına aldı.

"MEŞHUR MU OLDUK?"

Ö.T.’nin sorgusu üzerine Keşan ve İstanbul polisinin ortak operasyonuyla Bayrampaşa ilçesinde M.Ç. (34), İ.D. (32), S.P. (44) ve K.Ö. (46) yakalanarak gözaltına alındı. Keşan’a getirilen 5 şüpheli, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından, ’dolandırıcılık’ iddiasıyla mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan İ.D., S.P. ve K.Ö. serbest bırakılırken, Ö.T. ile M.Ç. tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

Öte yandan şüphelilerin emniyetten çıkarılışları sırasında rahatlıkları da gözden kaçmadı. Şüphelilerden bir tanesi, kendisini görüntüleyen kameralara el sallayarak "Meşhur mu olduk?" diye espri de yaptı.