Dolar zirvede

Dolar zirvede

Hafta başında 2.23 lira düzeyini aşan dolar, hergün birer kuruşluk artışlarla dün 2.2675 liraya kadar çıkan dolar, bugüne de 2.2665 lira düzeylerinden başladı. Euronun da 2.88 liranın üzerine çıkmasıyla, yarı yarıya dolar ve eurodan oluşan döviz sepetinin değeri de 2.57'yi aştı.

DOLAR VADELİDE 2.28'İN ÜSTÜNDE

BIST-30 Endeksi'nin düşüşle açıldığı Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nda doların Ekim sonu kontratları da 2.2825 düzeyine kadar çıktı. Merkez Bankası'nın faizi sabit tutmasına karşın, piyasada gösterge tahvilin faizi, dünkü kapanışta yüzde 9.64 düzeyine kadar yükseldi.

ABD'DE ERKEN ARTIRIM SİNYALİ

ABD'de Dallas Merkez Bankası Başkanı Richard Fisher dün, faiz artırımının 2015 ilkbahar aylarında başlayabileceğini söyledi. ABD'de faiz konusunda karar veren Açık Piyasa Kurulu'nun üyesi olan Fisher, "Piyasada faiz oranlarını bahar ile yaz arasında bir zaman artırmaya başlayacağımız öngörülüyor. İçeride ne konuştuğumuzu söyleyemem, uygun olmaz, ancak belki geç olmasından ziyade erken olur" dedi.

MERKEZ EKONOMİSTLERE SUNUM YAPACAK

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, dünkü toplantısında yüzde 8.25 olan politika faizi ve faiz koridorunda bir değişiklik yapmadı. Merkez Bankası bugün de ekonomistlerle bir sunum düzenleyecek. Merkez Bankası'nın bugünkü sunumda, özellikle hızla yükselen döviz kurlarının, hedeflerin çok üzerindemi enflasyon ile mücadelede nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin ipuçları vermesi bekleniyor.