Dolar/TL ne kadar oldu? İşte piyasalarda son durum

Dolar/TL ne kadar oldu? İşte piyasalarda son durum

TEB Yatırım/BNP Paribas Stratejisti Işık Ökte bu sabahki notunda, kararın ardından TL'nin dolar karşısında değer kazandığını söyleyerek, “TL mevduat kullanımını daha cazip hale getirmek ve döviz mevduatından TL mevduata geçişi ‘karlı' kılmak için atılmış bir adım olarak görürken, dolar/TL kısa vade oynaklık oranlarını düşürmek için uygulanacak önlemlerin devam edeceği beklentimiz de var.”dedi.

DOLAR/TL NE KADAR?

İstanbul serbest piyasada dolar 6,6390 liradan, avro 7,7160 liradan haftaya başladı. Kapalıçarşı'da 6,6250 liradan alınan dolar 6,6270 liradan satılıyor. 7,7630 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 7,7650 lira olarak belirlendi. Cuma günü kapanışta doların satış fiyatı 6,5840 lira, avronun satış fiyatı ise 7,6590 lira olmuştu.

"HAMLELER YETERLİ OLMAYABİLİR"

DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu Stratejisti Orkun Gödek ise notunda, “Yeni gün işlemlerine düne kıyasla kısmen değer kazanarak başlayan TL için stopaj ayarlaması haberinin sınırlı olumlu hava yarattığını düşünüyoruz. Ancak açıklanan hamleler kısa vadeli ve etkisi sınırlı olacağından mevcut negatif algıyı değiştirmeye yeterli olmayabilir.” dedi.