Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Dünya

"Donald Trump ile 100 gün"

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'daki 100. günü için Pensilvanya eyaletinde yaptığı mitingde yine ülkedeki medya kuruluşları ve gazetecilere yüklendi.

Yayınlanma:
"Donald Trump ile 100 gün"

Trump, “dünyadan haberi olmayan” gazetecilerin “sahte haberler” yaptıklarını söyleyerek kendisine yönelik eleştirileri reddederken, göreve geldiğinden bu yana tüm sözlerini sırayla yerine getirdiğini belirtti.

Bu dönemde hakkında haberler yapan gazetecilere ise “kocaman ve şişkin bir zayıf not” verdi.

Oval Ofis’teki 100. gününü dolduran Trump, bu döneminde yaptığı işlerle yüzde 40 memnuniyet oyu aldı. Bu, aynı dönem için şu ana kadar göreve gelen başkanlardan daha düşük bir oran.

İLGİLİ HABER İsrail Gazze’nin Kuzeyine Yapılan Yardımları Koordine Eden Kişiyi Öldürdü
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'daki 100. günü için Pensilvanya eyaletinde yaptığı mitingde yine ülkedeki medya kuruluşları ve gazetecilere yüklendi.

Trump, Washington’da gerçekleşen Beyaz Saray Muhabirleri’nin geleneksel yemeğine gitmeyi reddederek, bir suikast girişiminde yaralanması sonrası 1981’de yemeğe katılamayan Ronald Reagan’dan bu yana bir ilke imza attı

‘Bir grup Hollywood oyuncusu ve medya kendini teselli ediyor’

Harrisburg kentindeki mitinginde Donald Trump, destekçilerine Washington’dan kilometrelerce yol uzakta olmaktan duyduğu memnuniyetini aktardı.

Trump o saatlerde gerçekleşen basın yemeğinde, “koca bir grup Hollywood oyuncusu ve Washington medyasının kendilerini teselli ettiklerini” ve bunun “çok sıkıcı olacağını” söyledi.

Öte yandan, Washington’da biraraya gelen Beyaz Saray gazetecileri Trump’ın eleştirilerine karşı mesleklerini savunan açıklamalar yaptılar.

Reuters haber ajansının Beyaz Saray temsilcisi Jeff Mason, “Biz yalan haber değiliz” dedi.

Yemekte gazetecilere seslenen Mason, “bizim işimiz gerçekleri haber yapmak ve liderlerden hesap sorabilmek” diye konuştu.

Mason ayrıca, “Amerika halkının düşmanı ya da başarısız haber organları” oldukları iddialarını reddetti.

‘Duvarı öreceğiz, endişeniz olmasın’

Trump destekçilerine seslenirken Oval Ofis’teki ilk 100 gününün “çok heyecan verici ve çok üretken” olduğunu da vurguladı.

Trump’a göre her günü şunları yapmakla geçti:

‘İş hırsızlıklarını’ bitirmek ve iş fırsatlarını ülke dışından alıp ABD’ye geri vermek

‘Kömür savaşını’ durdurup enerji arama süreçleri için yönetmelikleri kolaylaştırmak

Trans-Pasifik anlaşması gibi ABD için ‘faydalı olmayan’ uluslararası anlaşmalardan çıkmak

Görevi devraldığı eski başkan Barack Obama döneminin bir “karmaşayla” sonuçlandığını savunan Trump, “önüne gelecek büyük savaşlara hazır olduğunu ve her bir davayı kazanacaklarını “söyledi.

ABD ile Meksika arasına duvar örme vaadinden vazgeçtiği konuşulan Trump, “Duvarı öreceğiz dostlar, hiç kaygılanmayın” dedi.

Bu sözlerine rağmen Trump şu ana kadar ne duvarın inşasını başlatabildi, ne de Meksika’nın duvarın yapılması için gerekli ödemeyi yapmasını sağlayabildi.

Trump’ın mitingi öncesi, ABD’nin dört bir yanında onbinlerce protestocu iklim değişikliğiyle mücadele için yürüyüşler gerçekleştirdi.

Protestolar özellikle Paris iklim değişikliği anlaşmasından çıkmayı düşünen Trump yönetiminin ilgili politikalarına karşı, 100. gün kutlamalarının olduğu gün yapıldı.

Protestoları düzenleyen eylemciler, önümüzdeki yıl yapılacak dönem ortası seçimlerine, iklim değişikliği gündeminin sokulması amacında olduklarını belirttiler.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler