DÖRT AYAĞI OLMAYAN OĞLAK DOĞDU

DÖRT AYAĞI OLMAYAN OĞLAK DOĞDU

Adana’nın Kozan ilçesinde dört ayağı da olmayan oğlak dünyaya geldi.
İlçeye bağlı Bucak Mahallesi’nde, 50 yıldır hayvancılık ile uğraşan 75 yaşındaki Mehmet Doğan Seğmen, hamile olan keçisinin sabah saatlerinde ayakları olmayan erkek bir oğlak doğurduğunu söyledi.
Yaşanan olayın Allah’ın bir takdiri olduğunu ifade eden Seğmen, daha önce böyle bir olay yaşamadığını söyledi. Oğlağın annesini ememediği için biberon ile beslemeye çalıştığını fakat bu şekilde yaşamasının zor olduğunu belirten Seğmen, “Keçimin doğumu yaklaştığı için ara ara ahıra inip kontrol ediyordum. Sabah namazdan geldikten sonra ahırı yaptığım kontrolde Saanen cinsi keçimin doğum yaptığını gördüm. Yeni doğan oğlağı üşümesin diye eski bir ceket içerisine sarmak isterken ayaklarının olmadığını fark ettim. İlk defa yaşadığım bu olay karşısında şok oldum, yavrunun doğumuna bile sevinemedim. Normalde bu cins keçiler her yıl ikiz yavruluyor. Oğlağın bu halini görünce ikinci yavruyu bekledim fakat keçim tek yavruladı. Oğlağın diğer tüm organlarının normaldi ama ayakları olmadığı için annesini ememedi.’Eğer arka ayakları olmuş olsaydı ön ayakları için veteriner ile görüşecektim ama bu oğlak için yapacak pek bir şey yok" dedi.
Veteriner Hekim Rıfat Gültekin ise yaptığı açıklamada bunun meslek hayatlarında karşılaştıkları vakalardan olduğunu belirterek, "Biz bunlara anomali diyoruz. Anomali anne karnında yavru şekillenirken bazen üç ayaklı bazen hiç ayağı olmayabilir. Bazen gözleri olmayabilir. Bizim başımıza sık sık geliyor. Bu vakalar küçük baş hayvanlarda daha çok oluyor. Bu anne karnında yavru şekillenirken olan anormal durumdur. Bunun bir çok sebebi var. Vitamin eksikliği olabilir. O anki annenin geçirmiş olduğu bir rahatsızlığı olabilir. Kullanılan ilaçları sayabiliriz akraba evliliğini sayabiliriz. Bir çok nedeni var. Ama direk olarak nedeni bu diyemeyiz. Bu oğlak yaşayabilir fakat bu oğlak enfeksiyon kaptığı için ölebilir” diye konuştu.