Dört bakanlıkta 649 kamu personeli istifa etti

Dört bakanlıkta 649 kamu personeli istifa etti

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bakanlıklarda görev yapan nitelikli personelin son dönemde görevlerinden teker teker ayrıldığına dikkat çekerek, yaşanan istifaları ve yurt dışı görevlendirmelerini Meclis gündemine taşıdı. 17 bakanlığa ayrı ayrı soru önergesi veren Tanrıkulu’na dokuz bakanlık yanıt verirken, bu bakanlıklardan sadece dört tanesi istifalara ve yurt dışı görevlendirmelerine ilişkin veri paylaştı. Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere dört bakanlıkta 649 kamu personeli görevinden istifa etti. 

Gazete Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre; en çok istifa Ticaret Bakanlığı’nda yaşandı. Bakan Mehmet Muş’un cevaplandırdığı önergede, 2018 yılından bu yana 535 bakanlık personelinin istifa ettiği belirtilirken, yaşanan istifaların sebepleri ailevi nedenler, sağlık sorunları, iş değişikliği ve başka kurumlara farklı unvanla atama olarak açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtladığı soru önergesine göre ise 2022 yılı içerisinde 59 bakanlık personeli istifa etti. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da Merkez ve Taşra Teşkilatında memur, sözleşmeli personel ve işçi statüsünde görev yapmakta iken 42 personelin istifa ettiğini ifade etti. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan ise son bir yılda 13 personel istifa etti.