DOSAB'a modern poliklinik

DOSAB'a modern poliklinik

Osmangazi Belediyesi tarafından tahsis edilen 2 bin 650 metrekare arsa üzerine yapılacak binayı DOSAB İşadamları Derneği yaptıracak. Binayı ise Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği işletecek. Protokol imza töreninde konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, bölgeye gittiği zaman vatandaşın mesai saati dışında doktor bulamadıklarından yakındığını belirterek, bu sorunun yeni poliklinik ile çözüleceğinin müjdesini verdi. Vali Karaloğlu, "DOSAB bölgesinde geldiğim günden beri Feridun beyin böyle bir talebi vardı. Sanayide birçok fabrika, vardiya sistemiyle çalışmakta. DOSAB dediğiniz sadece 8/5 sistemiyle çalışan insanların olduğu bir yer değil, 24 saat yaşamın devam ettiği bir alandan bahsediyoruz. Nihayetinde sanayi kuruluşlarının acil ihtiyaçlarının her an doğabileceği bir bölge. Demirtaş beldemiz şu anda Bursa'mızın gelişime en açık alanlarından bir tanesi. Çevrede ciddi bir nüfus var. Biz Sağlık Bakanımız ile iki sefer beldeye gittik ikisinde de vatandaşın ilk talebi aile "hekimliğimiz var sağ olun, ama saat 17'den sonra aile hekimi bulamıyoruz" diyorlar. Saat 17'den sonra bir tansiyon ölçtürecek, bir iğne yaptıracak, bir pansuman yaptıracak yerimiz bile yok şikayetleri vardı. Bu merkez inşallah 24 saat acil hizmetleri de veren bir merkeze dönüşecek. Hem sanayimize hem de bölgede yaşayan bütün insanlarımıza hizmet edecek" dedi.
8 ay olan inşaat süresinin uzun olduğunu belirten Vali Karaloğlu, "8 ay günümüz teknolojisi için uzun bir süre, bu süreyi 6 aya indirelim ve teslim tarihi 15.12.2015 olsun" diyerek protokol tarihini yeniledi. Yapılacak olan yeni poliklinik DOSAB, Demirtaş, Yeşilşehir, İsmetiye mahalleleri ve Avdancık'a kadar olan kesime hitap edecek.
DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Kahraman, 7 yıldızlı bir semt polikliniği yapacaklarını söyleyerek, projenin başından beri destek veren Vali Karaloğluna teşekkür etti.
Bölgede ciddi bir ihtiyacı karşılayacağını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, bölgenin 24 saat doktor talebi bulunduğunu ve uzun uğraşlardan sonra yer bulduklarını kaydetti.
Milletvekili Hüseyin Şahin de, DOSAB'ın ülkemize katma değer ve ciddi istihdamlar oluştururken bir taraftan da sosyal sorumluluk projelerinde yer almalarının çok güzel olduğunu ifade ederek, "Demirtaş çok önemli bir beldemiz. Şehrin dinamiklerinin bir araya gelerek böyle bir proje ürettikleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.