DOSABSİAD 'Geçici İş İlişkisi Kanunu'nu' masaya yatırdı

DOSABSİAD 'Geçici İş İlişkisi Kanunu'nu' masaya yatırdı

DOSABSİAD ve Mavi Akademi işbirliğinde düzenlenen seminerde Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sevimli ve Avukat Zeynep Özge Yiğitoğlu, katılımcılara ‘Geçici İş İlişkisi Kanunu’nun detaylarını anlattı. Özel istihdam bürosu vasıtasıyla geçici iş ilişkisi kurma noktasında dikkat edilmesi gerekenler gibi konuların ele alındığı programda, geçici iş ilişkisi kanununun getirdiği yasal yükümlülükler de masaya yatırıldı.

İşsizlik sorununa çözüm…
Bölge sanayicisinin yoğun katılımıyla gerçekleşen seminerin açılışında konuşan DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Öztürk, “Geçici iş ilişkisi, işverenler açısından işgücü ve üretim talebindeki dalgalanmaların karşılanabilmesini kolaylaştırmakta, çalışanlar açısından ise işgücü piyasasında mevcut istihdam olanaklarını artırmaktadır. Dolayısıyla, geçici iş ilişkisi, günümüz iş dünyasında kullanılması kaçınılmaz bir alternatiftir. Bu ihtiyacı karşılayan özel istihdam bürolarının, işletmelerin piyasa koşullarına uyumlaştırılmasında ve işsizlik sorununun çözülmesinde büyük bir rolü bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.
Yasanın birçok olumlu yönü olduğunu da belirten İbrahim Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Yasanın olumlu yönlerine bakıldığında, işverene uzun süre hizmet veren işgören açısından hakların korunduğu görülmektedir. Ayrıca tepe pozisyonda çalışan yöneticiler için holding bünyesinde yer değiştirmeleri için kolay bir uygulama olması yönüyle de önemlidir. Bunların dışında hizmet vermek isteyen girişimciler veya geçici bir süre taahhüt üstlenen işveren açısından, maliyeti belirlemek ve iş teklifi vermek daha kolay olacaktır. İşverenin kıdem, ihbar, fazla mesai vs alacaklar açısından taraf olmama durumu ise iş hayatı için olumlu bir nokta olarak değerlendirilmektedir. Bunların yanı sıra, bu kanun kapsamında işgörenin işveren tarafından oluşturulan iş organizasyonu kapsamında iş görme edimini evinde ya da teknolojik iletişim araçları ile işyeri dışında yerine getirmesi esasına dayalı ve yazılı olarak kurulan iş ilişkisi şeklinde tanımlanan uzaktan çalışma imkânı sağlanması da bir başka avantajdır”