Dünya Barışı İçin Süphan Dağı’na Tırmandılar

Dünya Barışı İçin Süphan Dağı’na Tırmandılar

Bitlis’in Adilcevaz ilçesine yurt içi ve yurt dışından gelen 155 dağcı, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Süphan Dağı’na tırmandı.
Bu yıl ikincisi düzenlenen 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Süphan Doğa Sporları Kulübü Derneği (SÜPHANDOSD) tarafından düzenlenen organizasyona, Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, İran, Almanya, Avusturalya, Fransa ve Hollanda’dan gelen toplam 155 dağcı tırmanışa katılmak üzere Adilcevaz’a geldi. Tırmanışa katılacak olan dağcılar Süphan Doğa Sporları Kulübü Derneği (SÜPHANDOSD) ve Aydınlar Belediyesi öncülüğünde Süphan Dağı’nın 2 bin 700 metresinde bulunan At Yaylasında kamp kurdu. SÜPHANDOSD Kulübü Başkanı Adem Gül yaptığı açıklamada, amaçlarının dünya barışına dikkat çekmek olduğunu belirterek, “30 Ağustos-1 Eylül 2014 tarihlerinde yapacağımız Süphan Dağı Barış Tırmanışı için bu gece At yaylasında kamp yapacağız. Bu tırmanışta amacımız savaşların yaşanmaması, insanların ölmemesi, çocukların öksüz kalmaması ve bölgemizde, dünyada barış, huzur ve kardeşliğin olması için Süphan Dağı’na zirve yapıyoruz. Süphan Dağı’nın zirvesinden herkesin barış için mücadele etmesini haykıracağız” dedi.
Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ilçenin tanıtımı açısından bu tür organizasyonların önemli olduğuna değinerek, “İlçe merkezinde düzenlenen Plaj Futbolu turnuvasından gelerek şuanda sizlerle birlikteyim. Bir yandan plaj futbolu diğer yandan Süphan Dağı Dünya Barış tırmanışı gerçekten çok güzel organizasyonlar bunlar. İleriki yıllarda sizleri daha güzel bir şekilde ağırlamayı düşünüyoruz. İkincisini düzenlediğimiz bu organizasyona emeği geçen arkadaşlara ve ilçemizin tanıtıma katkısı olan herkese teşekkür ederim” dedi.
Aydınlar Beldesi Belediye Başkanı Arif Tusun ise, amaçlarının 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne destek vermek olduğunu belirterek, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. Süphan Dağı Dünya Barış Tırmanışına katılan dağcılar kamp kurdukları At yaylasından gece Saat: 02.00’de zirve tırmanışına başlayacak. Sabah saatlerinde Süphan Dağı’na zirve yapacak olan dağcılar daha sonra ilçeye geri dönecek.
Tırmanışa Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve Aydınlar Beldesi Belediye Başkanı Arif Tusun da katılıyor.