Dünyayı dolaştılar, Bursa'da yakayı ele verdiler

Dünyayı dolaştılar, Bursa'da yakayı ele verdiler

Hırsızlık için bir okyanus, bir deniz geçip 13 bin kilometre yol gelen Peru, Kolombiya ve Kübalı zanlıların soygun ve kaçış anları saniye saniye görüntülendi. 1 saat içerisinde Bursa polisi tarafından yakalanan Güney Amerikalı hırsızların peruk takıp kiraladıkları aracın GPS sistemini etkisiz hale getirmek için yanlarında jammer taşıdıkları ortaya çıktı. 


Edinilen bilgiye göre, Osmangazi ilçesine bağlı Fomara meydanında dün öğle saatlerinde yaşanan olayda, finans işleriyle uğraşan Melih S.'ye ait park halindeki aracın içerisinde bulunan 68 bin doları camı kırarak alan dört şüpheli olay yerinden kaçtı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Önce Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde aracın camının kırılıp paranın çalınma anını kameradan tespit eden ekipler, şahısların Fomara meydanına doğru kaçtığını tespit etti. Burada bir başka güvenlik kamerası görüntüsünden panik halindeki 4 şüpheliyi belirleyen polis, zanlılardan 2'sinin Hocahasan Mahallesi'ne doğru kaçtığını, cadde üzerinde bekleyen 3'üncü şahsın ise beyaz renkli bir otomobille gelen 4'üncü şahısla birlikte diğer zanlıları da alarak İstanbul yoluna doğru seyrettiklerini tespit etti. 


Plakası alınan otomobilin kiralık olduğunu belirleyen ekipler aracın GPS sinyaline ulaşamasa da şehir polis kameralarından kiralık aracın Yalova istikametinden Gölcük istikametine doğru seyrettiğini belirledi. 
Şahısların İstanbul'a gitmek istediğini belirleyen Bursa Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, zanlıları Kocaeli'de yapılan ortak operasyonla yakaladı.