Düştükçe düşüyor

Düştükçe düşüyor

Toplam 1,594 adet sanal para biriminin işlem gördüğü piyasadaki genel düşüş seyri devam ederken, piyasanın en yüksek hacimli kripto para birimi Bitcoin son 24 saatte yüzde 6.32lik bir düşüşle 7 bin 158 dolara geriledi. Sonrasında ise 6.600 doları gördü. 

Kripto para birimlerine yönelik kurumsal ve toptan yatırımların batı ülkelerinde çok gözlemlenmediğini fakat doğuda durumun aynı olmadığını söyleyen kripto para birimi borsası Abranın CEOsu Bill Barhydt, Şu an kripto para birimleri piyasasına kurumsal yatırımcılardan büyük miktarda batıdan yatırım yapılmıyor; ancak, bu durum Japonyada böyle değil. Batı ülkelerinden yüksek miktarda yatırım gelmeye başladığında dikkatli olun dedi.

Barhydt gibi Wall Street merkezli Fundstrat analisti Tom Lee de, yıl sonunda Bitcoinin 20 bin dolar seviyelerine çıkacağını vurgularken, en yüksek hacimli ilk 100 kripto para biriminden 94ünün düşmesinin de etkisiyle piyasa hacmi 269 milyar 68 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Piyasadaki en yüksek hacimli sanal para birimi Bitcoin 121 milyar 292 milyon dolarlık piyasa hacmiyle piyasanın 45.1ini oluştururken, piyasadaki 24 saatlik işlem hacmi 18 milyar 569 milyon dolar olarak hesaplandı.