Duygun Yarsuvat'tan çarpıcı açıklamalar

Duygun Yarsuvat'tan çarpıcı açıklamalar

Sarı-kırmızılı kulübün Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen aralık ayı divan kurulu toplantısında, kulüp başkanı Duygun Yarsuvat'ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Dursun Aydın Özbek, Mete İkiz, Ebru Köksal, İsmail Sarıkaya, Cem Kınay ve Ural Aküzüm de yer aldı.

Toplantıda üyelerin görüşlerini bildirmesinden sonra söz alan başkan Yarsuvat, Türkiye Futbol Federasyonu ile olan ilişkilerinin eleştirilmesini anladıklarını dile getirerek, "Ama Galatasaray Kulübü herkesle iyi geçinmek durumundadır. Eğer herkesle iyi geçinmezsek, mutlaka tekerimize çomak sokarlar. Onun için müsaade edin herkesle görüşüp, Galatasaray'ı tanıtmak zorundayız" diye konuştu.

Geçen sezon takımdan ayrılan Boşnak futbolcu Izet Hajrovic ile karşılıklı davalı olduklarını ve bu davanın CAS'ta devam ettiğini belirten Yarsuvat, Malaga'da kiralık olarak forma giyen Nordin Amrabat'ın geri dönme durumuyla ilgili olarak, "41 futbolcudan kurtulalım diyorsunuz. Amrabat da onlardan birisi. Kiralık olarak verdik. Eğer geri gelirse, bunun da ücretini ödememiz gerekiyor, bunu da biliyorsunuz. Bu böyle pazara koyup mal satmaya benzemiyor. Futbolcuyu alıyorsunuz, üzerinizde kalabiliyor. Ocak ayında bir çok futbolcumuzla anlaşıp, miktarı azaltmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Başkan Yarsuvat, kulüp üye sayısını çoğaltmak fikrine sıcak bakmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Üyeleri çoğaltırsak herhalde Arena'da genel kurul yaparız. Siyasi parti haline dönüşürüz. Ben bu görüşte değilim. Taraftarımız bizim yanımızdadır. Zaten taraftar olmazsa spor olmaz. Ama unutmayın her taraftarın yapmış olduğu hareket bize, kulübe pahalıya mal olmaktadır. Yurt dışında oynadığımız maçlarda, Arsenal maçı için 50 bin avro, Borussia Dortmund maçı için 70 bin avro ceza geldi. Anderlecht maçı cezası henüz gelmedi. Basketbol maçında da saha dışında ana yolda meydana gelen adam öldürme olayından dolayı Galatasaray'a yine ceza geldi."

"YUMURTANIN TAZE OLDUĞUNU ANLAMAK İÇİN TAVUK OLMAYA GEREK YOKTUR"

Yönetim kurulunda eski sporcuların olmadığına dair eleştirilere de cevap veren Yarsuvat, şunları söyledi:

"Eski sporcu olsa yönetim kurulları daha mı iyi olacak. Eski sporcu yok diyorsunuz, basketbol eski bir basketbolcu olan Can Topsakal'a emanet. Voleybol da eski bir voleybolcu Hamdi Yasaman'a emanet. Ali Dürüst, Sportif AŞ'de futbol takımıyla da uğraşıyor. Arjantin dünya şampiyonu olduğunda, antrenörü hayatında futbol oynamamıştı. Mourinho futbol oynamamıştır. Yumurtanın taze olduğunu anlamak için tavuk olmaya gerek yoktur. Biz akılcı olarak hareket etmek istiyoruz. Görüyoruz, gerekli tedbirleri almak istiyoruz. Temel prensipleri uygulamaya çalışıyoruz."


Duygun Yarsuvat, zamanın çabuk geçtiğini ve 1,5 aylık görev sürelerinin geride kaldığını anlatarak, "Bu günlerin hızlı geçmesi, bizim onları doldurduğumuz anlamına gelir. Ben bundan çok memnunum. Bendeki adrenalini yükseltiyor. Onun için iyi görüyorum bunu" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Kulübü Başkanı, spordan para kazanmaları gerektiğini dile getirerek, "Galatasaray Kulübü'nde bu başarıyı gerçekleştirmek için uğraşıyoruz. İnanıyorum ve hep söylüyorum, bu sezon sonunda başarılı olacağız ve bu salonda oturacağız ve hepinizle şampanya içeceğiz. Gerçi statlarda şampanya yasak ama zararı yok bir istisna yaparız" değerlendirmesinde bulundu.

"GALATASARAY'A İTALYAN AŞISI TUTMADI"

Duygun Yarsuvat, toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise Arsenal maçıyla Avrupa kupalarına veda ettiklerini vurgulayarak, "Artık ligde mücadele edeceğiz. Avrupa kupalarında mücadele etmeyi her zaman isteriz. Bu sene bir şansızlık oldu. Galatasaray'a İtalyan aşısı tutmadı. Şimdi yeni, genç, dinamik bir teknik adamın idaresinde takımın başarılı olacağını düşünüyorum. Bu başarının bize Türkiye'de şampiyonluk getirmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Yarsuvat, devre arasında takımdan ayrılan futbolcuların olacağını, transfer yapıp yapmayacaklarına ise teknik heyetin karar vereceğini dile getirdi.

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, sözleşmesini feshettiklerini İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli ile kesin olarak yollarını ayırmak için avukatını beklediklerini söyledi.

Başkan yardımcısı Dursun Aydın Özbek de kulübün Mecidiyeköy'deki arazisine yapmayı planladıkları otel projesiyle ilgili üyelere bilgi verdi.

AZİZ YILDIRIM'IN KARDEŞİ ACAR YILDIRIM DİVAN KURULU ÜYESİ OLDU

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım, Galatasaray Kulübü üyeliğindeki 25. yılını doldurarak divan kurulu üyesi olmaya hak kazandı.

Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, kulüp üyeliğinde 25 yılını dolduran 220 kişiye, 10 Ocak 2015'te düzenlenecek olağanüstü divan kurulu toplantısında beratlarını vereceklerini bildirdi. Toplantıda ismi okunan 220 kişi arasında Acar Yıldırım da yer aldı.

DİVAN KURULU TOPLANTILARI ÇARŞAMBA GÜNÜ YAPILMAYA DEVAM EDİLECEK

Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, yapılan anketler neticesinde kurul toplantılarının her ayın ikinci çarşamba günü yapmaya devam edileceğini söyledi.

Divan kurulunun çalışma gün ve saatiyle ilgili yaptıkları anketlerin sonuçlarını açıklayan İrfan Aktar, anketlere katılımın düşük olduğunu ancak katılan üyelerin yüzde 48'nin toplantılarının çarşamba, yüzde 40'nın cumartesi ve yüzde 12'nin de diğer günlerde yapılmasını istediğini belirterek, "Katılan üyelerin yüzde 50'si toplantının başlama saatinin 13.30'da yapılmasını istedi. Dolayısıyla toplantılar her ayın ikinci çarşamba günü Türk Telekom Arena'da saat 13.30'da başlayacak. Üyeler belli noktalardan toplu ulaşım araçlarıyla toplantıya gelecek" diye konuştu.

Bu arada divan kurulunun gündem ve toplantı davetlerinin üyelere e-mail ve SMS ile bildirilmesi oybirliğiyle kabul edildi.