(düzeltme) İpekyolu’nun Başkenti Gaziantep, Urumçi’de

(düzeltme) İpekyolu’nun Başkenti Gaziantep, Urumçi’de

Tarihi İpek Yolu’nun başkenti olarak anılan Gaziantep, bu sene Çin’in Urumçi kentinde 9’cusu düzenlenen “İpekyolu Belediye Başkanları Forumu”nda Çin’in Urumçi Kenti ile kardeş şehir ön görüşmesi yaptı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesini temsilen Çin’in Urumçi şehrine giden Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Ertürk, Urumçi ile Gaziantep arasında “ Kardeş Şehir Protokolünün” detaylarını görüştüler. Gaziantepli temsilciler forum kapsamında iki şehir arasında neler yapılabileceğini ve işbirliklerini geliştirecekleri hususları karşılıklı olarak değerlendirdiler.
Bu arada İpekyolu ruhunu gelecek nesillere taşımak üzere Türkiye’yi temsilen Gaziantepli gençler fahri elçiler de görevlendirildi. Çin’in Urumçi şehrinde düzenlenen 9. İpekyolu Belediye Başkanları Forumu kapsamında Gaziantep ve Türkiye’yi temsil eden genç elçiler, turizm, ticaret ve ekonomi alanlarında konuşmacı olarak yer aldılar.
2012 yılında 7. İpekyolu Belediye Başkanları Forumuna ev sahipliği yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yapmış olduğu dev organizasyon ile 35 farklı ülkenin yaklaşık 300 temsilcisini Gaziantep’te ağırlamış ve bu sene foruma ev sahipliği yapan Urumçi ile Gaziantep’te “İşbirliği Niyet Anlaşması” imzalamıştı. Yapılan işbirliği anlaşması ile iki şehir ve iki ülke arasındaki dostane ilişkiler daha da gelişmişti.